Лореал ќе те направи бела на табло бидејќи оксидира а на блиц искачаш бела. Сум ја имала и знам колку бела излегував на слики. Подобро земи ја Боржуа Перфект 123 покрива убаво,за акните земи зелен коректор. Ќе ставиш зелен коректор па ќе натапкаш со сунѓерче,па ќе ставиш пудра.
И јас се мислев меѓу loreal и radiant lift, но ја земав на loreal и има голема покривност, ти која ја зема?
Јас ја земав во 130 true beige меѓутоа не се сопваѓа во целост со бојата на вратот никако неможам да погодам. Следен пат јас сакам да ја земам facefinity навистина ја фалат многу.
Не се шминкам секој ден па долго време ми траат пудрите, но во лето би сакала да ја пробам , а сега моментално е на попуст во дм, ако се двоумиш. Sega e na popust vo dm ako ne si ja kupila, okolu 250 mislam deka bese Ovaa?
Ја проба? Да ја зеам утре ако не, ќе ми треба за викендов пудра.До кога е попустот? И онака и други работи ми требаат од дм..
Како си задоволна , може да ми препорачаш и руменило и коректор? За масна одговара , можеби одговара и на другите типови кожа, најпрецизен одговор ќе ти даде @buba4e89 .
Цел месец е на попуст, ми се допаѓа, има висока покривност и изгледа многу убаво и природно на кожата, има мал мат финиш, само на денско светло најдобро се гледа нијансата која ќе ти одговара , јас ставам на виличната коска бидејќи најубаво се гледа дали одговара со бојата на вратот. Јас имам и по неколку акни на лицето и ми прекрива се. Одлична и за денско и вечерно време . Ова е нова формула 32h со СПФ 25 и витамин ц и мислам дека е подобра од таа што беше 24h. Essence pretty natural. @buba4e89 може ли да ми препорачаш камена пудра ,руменило и коректор , имам масна кожа и по некоја акна.
Значи во Кико Милано има портокалов и зелен коректор (тврд и течен). Портокаловиот се користи за темни кругови,зелениот за црвенила. Ако ти треба обичен коректор плус одличен е на aura pro и на makeup revolution define&conceal. Јас камена пудра не користам, туку користам банана пудра во прав на revolution. За руменила зависи какво сакаш,пак ќе кажам на Аура да ги ѕирнеш.
Женски, била некоја денес, или ако иде денес, утре во Дм, да ми каже цена на Maybelline Fit me ? Ама онаа во туба што е