Здраво, за мрсна до комбинирана кожа која од следниве пудри е со голема покривност без изразување на порите? Да е со лесна текстура, да не е претешка на лицето… - Loreal infallible pro mat - Makeup revolution Define&Conceal - Bourjois perfect 123 - Deborah extra cover - Maybelline fit me
Loreal infallible fresh wear e со лесна текстура и не е воопшто тешка, има висока покривност јас ја користам имам флеки и по некоја акна прекрива се, а за bourjois paris 123 perfect остава прашкаст финиш , но сепак изборот е твој гледај на Јутуб најдобро ќе видиш.
Здраво . Сакам да си земам пудра некоја поскапа, се мислам на Chanel . Дали некој има искуство со таа, сакам пудра природна да не се познава па си мислам можеби ттаа е добра. Искуство некој?
Јас ја немам пробано, ама другарка ми ја користи веќе една година и е задоволна. Она има мрсна кожа, ама пудрава не е мат туку баш природно делува. Ја сетира понекогаш исто со камена на Шанел.
Да , јас ја користев лани , но ја утнав нијансата бидејќи немаше тестер, има околу 4 5 нијанси, има висока покривност и за тие пари е повеќе од одлична , за 250 денари екстра, јас сега ја мешам со Лореал инфалибле и ептен убаво изгледа.
Денес ја купив со коректорот. Ќе ја пробам па ќе пишам. кај мене тука во Гр ја има па сигурно би требало и кај вас
Ја зема новата верзија без силикони? Баш пиши како ќе бидеш задоволна, ако ја најдам ја купувам обавезно
Да да, новата верзија е во стаклено шише е, јас се мислев 05 нијансата дали да ја земам или 08 , па на крај се одлучив за 08. Тие беа првите две најсветли нијанси. Видов многу добри коментари па и плус дека без силикони и викам ќе ја пробам па и да не се погоди ништо страшно барем е евтина. Коректорот го пробав од истава линија и ме потсеќа на тој од аура , не е мн покривен ама мене ми се погоди зошто барав таков , другиве до сега што ги користев ми беа тешки и ми навлегуваа во тенките линии по очите
Ја има, ја користам некое време. Доста е покривна, но баш црвени акни или слично, треба со коректор. Лесна е на лице, но ако имаш мрсна кожа или Т зона, мораш да ја сетираш. Во глобала добра е. Инаку photofocus на wet&wild ја имаат поскапено? Јас ја купував пред 2-3 годи, па паузирав ама ми се чини порано беше некои 300 ден
Која нијанса ја имаш? Јас ја земав soft beige (10), ама на прво пробување ко темна да е малку, посебно со втор слој...
Прво ја земав 10 soft beige, па дома сфатив дека ми е потемна. После земав 08 soft vanilla и мешам, од прилика 3:1, повеќе посветлата. Ама сега летен период знам тека 10 ќе биде таман.
Еве слика од essence stay all day, верзијата без силикони...прво ја утнав нијансата, па земав нова, ама ефектот ми е супер, покривна е доста со оглед на тоа дека моментално во пмс лицето и не ми е баш во најдобра состојба
Ја пробав денес пудрата на Essence stay all day 16h , колку убаво легнува на лице се изненадив да ви кажам , може требаше 05 да ја земам , ама за лето сега 10ката таман ќе ми биде. За мрсно лице е, се суши мат, ама не она да ја пресуши кожата.. ова ми е првично мислење за пудрава