Не ја зема 08, light vanilla? Јас ја купив прво 10- ката, ама ќе почека додека да одам на одмор, претемна е за сега...08 е прав погодок, и да, полесна пудра немам пробано оддамна, посебно што периодов ја користев Виши 3Д, претешка пудра и премногу сува...
Кажете пудра за мрсна кожа до 500-600 ден максимум На @Kimberly11 таа Лореалот е на попуст, ама мала количина е. Еј иначе у Кико има 50% попуст на доста работи
Каква кожа имаш? Многу добро изгледа И дали оксидира пудрата? И јас имам светол тен па се мислам дали да ја пробам 08 или 05 ако ја има
Фала ти Имам комбинирана кожа, во текот на денот воопшто не ми оксидираше и е премногу лесна на лице....ќе биде супер за летен период
Го пробавте ли овој новитет од essence, денеска видов во дм , има три нијанси и изгледаше супер, за дневна варијанта за изедначување на тенот. Околу 240 ден е , пишете искуства ако сте ја пробале.
Не е 100% природна, и Биодевојка ја имам прашувано , нема силикони, нема масла и според тоа е супер за комбинирана мрсна кожа. Јас секогаш ги сетирам пудрите
Девојки, ми треба препорака за покривна, трајна пудра (некоја што можеби и шминкери ја користат), комбинирана кожа (накај нормална имам).
Од дрогериски loreal infallible fresh wear , и после 8 часа изгледа исто на лицето, нема cakey effect, околу 900 ден е , а за high end незнам немам користено.
Девојки, препорачајте ми течна пудра, да биде покривна, не мора премногу, но многу важно ми е да се нанесува убаво на кожата и да не изгледа вештачки на сончева светлина, да не се познава пудрата дека е нанесена. Сакам природен изглед.