Оваа, во туба @ImePrezime12 Течни пудри природни имаш на Алверде и цц крема можам да ти ја препорачам на Мадара
L'Oréal Infallible во стаклена, 32h е феноменална, не знам зошто порано не сум и дала шанса. Иако кожата ми е повеќе накај комбинирана/мрсна, не светна воопшто цел ден, не ми се собра кај нос/веѓи, и многу природно делува.
Леле светла сум баш, ама имав ставено за потемнување спреј на лицето, и земав малку потемна нијанса не размислувајќи за потоа. Ја земав Beige Rose 145, и морам да кажам дека и во Космо и ДМ се многу ограничени на нијанси, а за некои немаше ни тестери отворено. Пробај прво на официјалната страна на Лореал да ги ѕирнеш нијансите за да имаш претстава отприлика, и внимавај која пудра ја пробуваш, а која ја купуваш бидејќи измешани им се стари со нови пакувања, а нијансите се различни... имаше и стари црвени, нови црвени и нови црни пакувања, јас се изнамачив додека ја најдов точната.
Дали некој ја има користено, да сподели мислење? Сакам нешто што е поприродно и понежно на кожа, а ова е уште поголем погодок бидејќи нема состојки што прават фунгал акни.
Дали некој ќе може да ми предложи течна пудра, но за сува кожа која на одредени делови кога си ја ставам пудрата почнува и да се лупи, па многу неуредно изгледа. Која пудра би можело да одговара на таков вид кожа?
Revlon colorstay за сува кожа или Bourjoix healthy mix. Исто многу е важно повремено да правиш пилинг на лицето и добро да го хидрираш. Каква пудра и да ставиш, ако ти е сува кожата нема да ја регенерира.
Дали може да ми кажете која нијанса од Лореал infallible 24h fresh wear камената пудра, одговара на Буржоа хелти микс 52? Барав некој foundation shade finder, ама не ми ги наоѓа нијансиве.
Dali nekoja ke saka da mi preporaca tecna pudra koja sto dava priroden izgled na liceto koga ke ja naneses? Primer, jas imam kombinirano ,poveke nakaj suva koza i koristam momentalno Loreal Infallible pudra ,no nekako otkako ke stavam kako epten suva mi ja pravi kozata, jas sakam da mi izgleda svezo ,prirodno. Sto pudra da zemam?
Sekoe utro i sekoja vecer go mijam liceto so gel na Bioderma, potoa stavam od Vitamin C-to na Siberica i na kraj mackam krema na Loreal za kombinirana koza.Znaci takva mi e kozata od sekogas mene. Plus, vo nedwlata ednas sekogas stavam maska na lice. Nesto sto najmnogu neguvam na mene mi e liceto, nemam nitu brcka nitu akna nikogas ne sum ni imala dodusa ama ete ne mozam da si najdam pudra kako sto treba.