Јас користам 51од Бружоа и 010 од Катрис. Нормална кожа имам, двете ми се океј. Слични се, лесни за носење, само оваа вторава како малку порозова доаѓа. Инаку ова е многу корисен сајт за мечнување шејдс. Кажуваш која нијанса ти е погодена од некоја пудра што веќе ја имаш и ти дава најслична нијанса од некоја друга. Исто и за коректори.
Јас 010 ја имам од True Skin и 52 од Хелти Микс. Но, Хелти Микс ми е малку потемна од другава, веројатно ќе ти одговара нијанса потемна од True Skin тебе ако оваа ти е погодена. Не се забележува некоја голема разлика, со коректор кога ќе изблендам се заедно со пудрата добро изгледа нијансата. Не можев 51 да ја најдам јас во ДМ од Хелти Микс, па импровизирам.
Кога ќе ја купувате Катрис тру скин да не се збуните, нијансите не се по ред од најсветла кон најтемна. Пр 030 е посветла од 020, затоа таа ја предложив.
Здравo акo мoже сoвет. Имам бел тен нo не и екстремнo бел, сакам да jа прoбам пудрава на Catrice HD Liquid coverage спoред вас кojа ниjанса би ми oдгoварала?
10 е пресветла, така што 20 и 30 види ги. Но да те предупредам дека оксодора, така што стави тестер на рака, сврти круг, излези надвор на дневна светлина и спореди. Најдобро е на врат, но сепак ќе видиш и вака отприлика која повеќе оди со тонот на кожата.
Ги има пудрите во дм, имсм користено една cover&stay мисла и беше името ама оддамна ја повлекоа , а иако имам мрсно лице со нивната пудра во прав супер ми одговараше. Има една друга во туба што е и таа ја пробав ама не ми се допадна , нијансата плус ми беше темна. Според мене ако имаш сува кожа повеќе би ти одговарале пудриве
Ако е таа што беше порано со црвено или виолетово капаче да убава е. Ама ако и е сменета формулата не можам да кажам. За мрсно лице ти ја препорачувам на Есенц прити натурал.
Има средна покривност, ама мене одлично ми легнува на лице, дури подобро од Bourjois 123 perfect, што е поскапа и со поголема покривност.
ke moze li mislenje i iskustvo so ovaa pudra? ili nekoja druga kako zamena za manhattan i este lauder double wear?
@Dita_girl замена на менхетен е bell HYPOAlergenic full cover. Ги споредив двете на лице и фул кавер има повисока покривност. Нијансите на фул кавер се поприродни и има полумат изглед, самата формула е покремаста за разлика од менхетен. Цената е 550 денари. Од менхетен ја имам нијансата 80 и малку е попортокалова, додека од фул кавер ја имам 03 и е малку пожолта.
Ја има во сите Космо, мислам и во Еликсир во Веро Џамбо, ако не си од Скопје најдобро пиши им на Bell ќе те насочат или може да ја нарачаш од dekorativaklasik.mk.