Bourjois 123 perfect течната пудра можеш да ја земеш И секако пудра во прав одозгора ако ти е доста мрсна кожата
Јас само Артдеко камуфлаж коректор користам, друго ништо. Толку е топло што буквално се топи пудрата и не е препорачливо преку лето и преку ден пудра да се става. Инаку за навечер Essence Pretty Natural е идеална,а ако веќе сакаш за преку ден тогаш на Мадара со спф30, не е покривна ама е супер.
Не сум ја пробала - али не е ли оваа за сува кожа или грешка сум? Мадара не ми одговара, ја пробав. Не ми прија на кожата, ја подарив на другарка презадоволна е А инаку ќе ја ѕирнам на есенс оваа што ја спомна, фала ти!
@Shaya да ја пробаш на Bell HYPOAlergenic nude & moist. Многу е лесна на кожа, има средна покривност. Пудра што знам дека никогаш нема да ме изневери е таа. Имам над 39 пудри и за секој битен настан ја одбирам неа. Има многу интересна формула која прави благо визуелно измазнување на кожата. На 99% од луѓето на кои ја препорачав им се допаѓа.
Јас кога имав баш мрсна кожа во лето ја користев Ревлон колорстеј за мрсна кожа и бев презадоволна. Ја купував во Зегин, а ја има и во Космо мислам.
@Shaya Ако се уште немаш купено пудра , друга што ќе ти ја препорачам е на Essence stay all day 16h Деновиве само неа ја носам , лесна пудра а покривноста и е супер , на неа пишува дека е водоотпорна , за ова ја немам тестирано да кажам дали навистина е. Го нема оној брашнаст финиш што го има таа на Буржуа 123 перфект на пример. Во април месец кога ја купив прво мислење пишав тука дека ми се допадна , но сега со две раце потврдувам , навистина одлична пудра за евтина пара. Јас обавезно и ја сетирам , вчера ја носев со пудрата исто на Essence all about mat Ми текна зошто те прочитав дека на Мадара си ја купила и не ти се допаднала, сигурно бараш нешто поприродно па еве оваа нема силикони , микропластика , масла... Оваа е нијансата што јас ја имам
Пудрава многу убав финиш дава. Многу го измазнува лицето и добро лежи на кожа. Со тек на време почна акни да ми прави за жал и морав да ја сменам.
ти благодарам многу за препораката! Каде ја купуваш? Мадара за неколку дена ми ги запуши порите, не ми одговараше на лицето, што е изгледа најголемата реткост пошто сите што ги знам и овде што читам на сиииите им одговара. Али оваа дефинитивно ќе ја пробам, не сум користела ништо на есенс од пудри за лице досега, баш ме интересира како ќе ми легне, ти благодарам!
Од Космо, околу 800 денари е цената. Доколку немаш Космо во близина пиши им на bell.cosmetics.macedonia на инста, ќе те упатат каде можеш да ја најдеш. Имаат и сајт за онлајн нарачки, еве линк https://www.dekorativaklasik.mk/product/bell-hypoallergenic-nudemoist-techna-pudra/
Колку време користите пудра?Дали точно се држите до рокот на употреба мислам како што е наведено 12 месеци или 36?
Можеби ти оксидирала претходната, па затоа сега оваа да ти изгледа посветло. Јас ја користам на Катрис HD Liquid, секогаш на крајот забележувам дека е потемна, можеби тоа е случајот и со оваа пудра.