Јас мојава сегашна кога ја купив ептен посветла нијанса беше, со тек на време доста потемна ми стана ама ми се погоди сега за летово да ја дотрошам таман за на исончан тен.. . Оксидираат пудрите на Катрис, ќе ти стане потемна понатака.
Loreal infailible во стаклено. Покривна е убаво малку треба да ставиш а ептен природно изгледа. Плус не ме исфрла топ е.
Дали оваа пудра одговара за мрсна кожа? А знам дека постои од некои пудри и во стаклено и во обично?Има некоја разлика или? И знам дека ја имаат кажувано и maybelline fit me пудрата таја некој да сподели искуство?
Оваа е многу тешка за мрсна кожа,верувај ми. Плус оксидира. Essence pretty natural Bourjois perfect 123 Makeup revolution Define&conceal
Ја користам Essence pretty natural, но барам некоја попокривна пудра, за мрсна кожа... @buba4e89, мислам дека по твое позитивно мислење на форумов ја купив Essence и сум презадоволна, ако имаш предлог за некоја со попокривна моќ и плус да одговара за овој летен период
пудрата колку покривна и дали е за мрсна кожа ми треба да е со висока покривност и кога ќе ставам лицето да ми е како стегнато бидејќи имам и акни и пори, пудра барам компактна да е.
Од loreal и maybelline која е подобра за комбинирана, ама повеќе накај сува кожа. Немам многу недостатоци за криење, повеќе ми е за изедначување и подочници прикривање. На лореал true match ја користев до скоро, лесна е, не ми ги прокрива баш подочниците ама ми одговара на кожата не ми ја суши дополнително. На rimel имам уште, прикрива ама многу ми е сува за овој период. На maybelline ја пробав во дм и некако ми се допадна текстурата. Што мислите?
Благодарам. Да имам, и темен тен ама и темни подочници. Во стик ли да барам портокалов коректор? Баш ќе пробам така. А од пудриве две која е подобра по состав loreal или maybelline?
Немам сува кожа и не знам баш да ти кажам за пудрите, а за коректор подобро е кремаст или течен. Види во Кико Милано има сигурно.