Значи имаш избор, но ќе мора да користиш прајмер. Катрис ич не ти ја препорачувам,тешка е за мрсно лице. Моја препорака: Mac studio fix fluid Estee Lauder double wear Makeup revolution Define&conceal Bourjois perfect 123 Golden rose HD Maybelline stay matte Essence pretty natural Пак мора прајмер ќе речам за да држи: Catrice all about matte е топ, одличен прајмер за мрсно лице.
Од искуство ти кажиувам најдобра комбинација ми се Catrice true skin со коректорот како кармин на Essence. Коректорот ми стои секогаш во чанта, повеќе од 3 год го купувам истиот и одличен ми е за поправки каде што ќе ми се избрише пудрата. Само треба да ја погодиш нијансата. Имам долго време проблеми со лицето и ова ми се покажало како најдобра комбинација. Но ќе мораш како и секоја течна пудра да сетираш со пудра во прав. Јас ја користам Римел стеј мат кога сакам да ми биде лицето мат цел ден. Сите 3 работи ќе те чинат 1000 ден. или помалку.
Којзнае колку пудри имам изнакупено и уште не можам да најдам соодветна за моето лице.. т зоната ми е ептен сува и која и пудра да ја ставам иако претходно ставам и крема и прајмер ми се перути лицето. Предлог некој? Моментално ја имам цц кремата на лореал и во продавницата ми ја препорачаа на шанел најхидратантна била, но не сум премногу задоволна. Не мора да е многу покривна, доволно ми е за изедначување на тенот, немам проблем со акни, само да покрива црвенила и капилари..
Пробај од oriflame, Giordani Gold ако досега не си пробала. Имам и јас сличен проблем а оваа некако ми одговара досега најмногу…
Ја имаш пробано Bourjois healthy mix? Многу свеж изглед дава. Периодов е и на попуст во ДМ, само не знам до кој датум.
Да не е причината некој производ што го користиш за нега на лице па ти прави таков проблем , да не е доволно хидрирана кожата па плус со пудрата се перути..
Ќе ја пробам баш не сум користела до дега пудра од oriflame. Ја имам одамна пробано и не се сеќавам како ми беше, ќе ја тестирам на наредно купување. За сува кожа е така? Не знам до што може да е, користам само гел за миење на la roche posay и ништо друго. Порано имав посложени рутини ама сфатив дека е премногу за мојата кожа. После бременоста е ова, претходно сум немала вакви проблеми.
Ако го користиш effaclar гелот тој никако не е за сува кожа, напротив за комбинирана мрсна. И мора по миењето лице нешто да нанесуваш, ако не сакаш мн работи доволно ти е крема со високо спф. Затоа и имаш проблем со пудрите.
Леле јас па баш тој го користам После него спф, крема, прајмер па пудра. Ама еве кај ми била грешката Да не имаш препорака за некој гел за сува кожа, да го менувам одма ?
По гелот, крема, па спф, па прајмер па пудра Инаку ако сакаш исто од La roche posay, за сува кожа е линијата toleriane, па можеш овој чистач да го земеш https://www.annifarm.com.mk/product/la-roche-toleriane-гел-за-миење-400ml/
Devojki, pudra za kombinirana koza? Na esens ja kupiv no cudno se osekjam. Kozava mi e na momenti dehidrirana. Znaci nemam sto da pokrivam, nemora epten pokrivna. Sakam da postignam svez izgled. Da ne e mat sto ke me presusi no I da ne e masna. Ako imate preporaka ponudete prajmer ili krem, serum. Fala vi
Bellaa, пудра за комбинирана кожа би ти ја препорачала на Loreal true match , пробај ја на тестер прво. За другово, има посебни теми и за прајмер и за серум и за крема. Разгледај ги мислењата
Од поефтините си ја пробала ли на боржуар хелѕи микс? Јас има многу суво лице и склоно на иритации ( имам алергија на некој состојки во козметиката и не можам се да користам) единствено ми одговара на боржуар и дефинитивно на clnique. Clinique ја прави кожата перфектна, од скапите и shiseido за сува кожа би ти ја препирачала.
^Јас ја користев за комбинирана, катастрофа ми беше на лицето. Ниту убаво се нанесуваше, ниту убаво легнуваше, за да по неколку часа бев шарена каде што се бришеше. Сега ја користам есенс лонг ластинг 16 часа и за смешна цена од нецели 300 денари е повеќе од феноменална.