За комбинирана кожа и попокри на која е повеќе од овие две Maybelline Super Stay Active Wear 30H или Loreal Infallible 24H Matte Cover?
Nekoj ja ima koristeno Catris HD? Se dvoumam megju catrisot, bourjois 123 perfect, Max factor, ili wet and wild pore refiner? Za sekoj den, za ispagjanje tamo vamo, za masna koza?
Еве јас да ти кажам лично се откажав од секојдневното носење пудра, секој ден за на работа ставам Missha Perfect Covering BB Cream No.27 Honey Beige нијанса која моментално ми одговара и ја нарачувам од coslovemetics (вчера нарачав пак, сега е намалена ако сакаш да ја пробаш) Ја нанесувам со раце и после тапкам со сунѓер кој е претходно намокрен со вода. Мене ми се допаѓа ефектот кој го добивам. По една минута ставам камена. За излегување ја користам Есте, попокривна е и некако лицето ми се прероди.
Бубаче, може предлог секојдневна пудра? Од Есенс прити натурал го нема моето бројче, а најпогодена ми беше и не знам која да ја купам сега...
Maybelline stay matte со бело капаче. Супер е,секојдневна. Исто би рекла и makеup revolution Define&conceal ако ја најдеш.
Здраво. Дали пудрата на catrice hd liquid coverage има поголема покривност од Healthy mix на Bourjois?
За сува. Ја користев Healthy mix ама сакам да ја сменам, мислев на катрис ама ако е за мрсна не ја зимам.