Catrice true skin на мојава сува кожа е одлична. Хелти микс на почеток ми беше убава, после некој месец некако не ми беше нешто па ја сменив со оваа на Катрис.
За сува кожа можеш да ја пробаш и Catrice true skin ili Revlon colorstay за нормална до сува кожа. Ги имам користено и двете јас имам комбинирана кожа но избегнувам мат пудри па од искуство овие две се многу добри.
И јас барав. Ја земав на Катрисе Тру Скин и сум преизненадена колку добро ми легна пудрата. После ќе ја земам и оваа на Есенс 16х, па ќе ти кажам која е подобра според мене.
Ја имам таа едвај чекам да ја потрошам и да не ја купам повеќе Мене не ми се свиѓа текстурата а има солидна покривност.
Девојки, препорачајте ми пудра за комбинирана кожа која нема да биде претешка. Лицето ми е добро, не ми треба да е којзнае колку покривна, освен некои мали флекички, повеќе за изедначување на тен. Досега имам користено bourjois 123 perfect, ама некако веќе не ми ја сака кожава… Може да ми препорачате и поскапа пудра, да не е есенс, катрис и сл. Фала