Ја имам пробано, и сакам да ја купам. Но ме плаши да не изгледа кејки, кога ја пробав многу ми се допадна ефектот. Се двоумам и помеѓу Mac.
Не е тешка. Секојдневно јас ја користев порано. Единствено е по мат одколку таа верзија погоре што ја поставив. Има две верзии на double wear. Mac e исто покривна ама не е толку мат. Секако по малку се става на цело лице и по потреба додаваш
Ќе ги пробам и двете, но прашање е прво која. Која нијанса ја користиш од мекот? Да не знае некој колку и е цената на Mac во мк?
Таа во пластичното шише е по лесна од другата. Јас NC15 2.180 беше порано, сега може и да е сменета цената
Некоја да сподели искуство со оваа пудра? Комбинирана кожа имам, ме интересира дали се познава многу и дали остава природен сјај на лицето.
Каква е пудрата на Есенс 16 ч, дали е мат, и како изгледа на лице? Одамна не користам мат пудри, сакам лицето по природно да ми е, повеќе ги сакам овие кремастите пудри. Се мислам дали да ја земам..
Не е мат, барем на моево лице, но не е ни сјајна. Полумат да кажам.. Јас ја сетирам плус зошто имам мрсно лице , да не светнам.
Predlog za dobra pokrivna pudra na kombinirana koza sklona kon akni? Prajmer podloga nesto bilo sto bidejki imam golemi pori i fleki od akni
На форумот премногу ја фалат Estée Lauder Double Wear. И јас ја немам пробано, поскапа е ама по сите препораки, рецензии и видеа што ги изгледав дефинитивно морам да ја пробам.
Може совет за светењето? Многу ме нервира, а скоро секоја пудра што сум ја користела ми го прави истото...знам дека негде правам грешка, но не можам да си ја најдам вероватно во изборот на пудра, или редоследот на продукти кој го користам. Моментално користам течна пудра на Oriflame Silky Touch мислам се викаше, на база на вода била, можам да кажам дека помалку светам од другите, но сепак светам после неколку саати. Значи секаков совет е добредојден, за редослед, предлог пудри, други продукти итн. Фала ти однапред
Влошено ми е лицето, катастрофа, а пудра не сум купила одамна, барем не покривна, па сум малку неинформирана. Ми треба мат, но не и да изгледа дека животот во мене е исушен. И да е баш покривна, но да е до некои 600 ден? Не ми се даваат повеќе, ми треба за ретки прилики
Јас ја користам Catrice true skin и можам да кажам дека ми е најпогодена до сега. Покривна е, не е потполно мат и кога ја сетирам со камена пудра ми трае од сабајле до вечер, без никакви корекции.
Maybelline 30h , оваа ја имам исто така моментално, одлична за комбинирана мрсна кожа. За пудра во прав, имаат на Мејбилин на штандот баш провери, јас моментално користам на Vichy , бела трнслуцентна е , можеш да провериш по аптеките. Прво првовери на Мејбилин зошто Виши е сигурно поскапа
Веќе вторпат ја купувам, ја користам секојдневно добра ми е со тоа што ја сетирам во т зоната, го имам новото пакување 32h пишува на неа. Делува доста природно на лице, нема сјаен изглед ама не е ни матирана, полу мат би рекла.
Јас ја користам loreal infaillible ама морам да ја сетирам имам доста масна т зона. Дали оваа е повеќе погодна за комбинирана кожа, колку е покривна и каков финиш има ?