@kitty.m не знам што да кажам за оваа на Лореал зошто ја немам пробано. Мене секако ми траат подолго пудрите заради тоа што секогаш ги сетирам. Инаку покривноста е ок и полу мат е финишот .
Од Катрис oil control е многу убав прајмер, убаво легнува пудрата и траен, покрај него на Револушн мат исто така е задоволителен продукт. И двете се добри, ја одржуваат пудрата мат и по 12 часа. Фиксаторот на Револушн е исто така супер продукт од кој ќе бидеш задоволна, ја држи шминката.
Ти благодарам, сакав да пробам продукти на Catrice досега не сум користела, па да видам дали можам да ги најдам овие кои ми ги предложи
Ja ima nekoja koristeno ovaa pudra od Farmasi? Pokriva li i dali e za masno/kombinirano lice ili za suvo?
Да, јас. Покривна е, имам комбинирана кожа и океј ми беше мене. Ама дали дека нијансата не си ја погодив (светлата како на розев финиш да ми имаше) или дека потешка, а обично такви не користам, не ми се допадна мене лично. Повеќе ми се допадна таа со серум внатре (ама обично и такви користам, со посвиленкасти текстури). На други што ги знам, пак, им се свиѓаше.
Предлог за лесна и секојдневна пудра? Имам комбинирана кожа. Исто и предлог ми треба за убава маскара
Девојки дали може да ми предложите пудра за комбинирана кожа, но да нема розев под тон, не можам никако да си погодам соодветна пудра или купувам многу светла или многу темна. Благодарам.