На maybelline какви се пудрите, за каква кожа се, која е најубава? И дали од пудрите на Catrice ви се исфрла лицето? Некое време користам нивна, полошо лицево не ми било, не знам дали е случајност или до пудрата
Да да, имаат доста избор на нијанси со неутрален подтон јас лично користам пудри со неутрален подтон, ако си доста светла како мене види ја нијансата од Estee Lauder 1N1 и од MAC со ознака N или NC15 , NC13...
Добра пудра за комбинирана кожа Ја користев мислам мејбилајн фит ми,лореал и сега ја имам макс фактор радиант лифт мислам така беше Ниедна не ми се погоди посебно ова на макс фактор ми се собира исто како паштета ми изгледа Предлог пудра бидејки доста пудри кои ги има во Мк во Дм овде ги нема
Да ја пробаш на wet 'n wild photofocus. Баш ќе ја фалев. Почнав да ја користам пред 10тина дена и морам да кажам дека прилично позитивен впечаток ми остави. Средно покривна со еден слој, без фиксирање ми издржува цел ден на работа, не заблежав да оксидира. А многу убаво ја чувствувам на лице. За сега прилично добро ми се покажа.
Зависи каква кожа имаш. Таа fit me е за комбинирано мрсна кожа, многу фалена по тикток ама ја немам пробано.
Имам комбинирана кожа(повеќе сува) и ми треба лесна пудра, никако мат, што ќе дава свеж, glowy & dewy изглед. Дали некој ја има користено оваа и дали би одговарала? Ако не ве молам предлози за некоја друга, скоро сите дрогериски ги имам пробано и никако да си погодам некоја
Иста кожа имам како тебе, и исто користам лесни пудри што немаат претерана покривност, а даваат свеж изглед на лицето. Значи најдобри досега ми биле Боржуа хелти микс (со неа нема утка) и Лореал true match (на попуст е сега во Шатци).
Сум ги пробала, не ми одговараат на почеток кога ќе ги ставам изгледа топ и по некое време ептен имам cakey изглед не знам што е… прајмери не користам и правам добра skincare prep
Јас да ти кажам, не е мн покривна, ама ми се погоди ептен , не е ни пудра ни наведено дека е бб, цц крема, нешто како крема во боја ама има солидна покривност, станува збор за La roche posay effaclar ,има три нијанси со пудра во прав сетирана не светнувам воопшто а е лесна , не е мат. На тебе со таков тип кожа и повеќе би ти одговарала. Ако има тестери пробај низ аптекиве јас лајт ја користам
Цело време сакам да пробам некоја нова пудра и таман ќе застанам на некој штанд, ќе ми се залепи или секјурити или некој друг муштерија и се чувствувам како да ми вршат притисок што побрзо да завршам работа, а пустото не е исто на нивните светла и надвор, а си треба и цело лице да го покриеш, така да HELP: Се бара нешто покривно, но лесно и природно на дневна светлина. Исто и да не предизвикува акни.
Тип на кожа? Еве подетално објаснување: https://inzena.rs/lepota-i-zdravlje/sminka/sta-je-prajmer-za-lice-i-kako-se-koristi/
Од wet n wild tinted moisturizer- от сум презадоволна, но ти се суши во некој семи мат, natural look. Доста покривна, според мене спаѓа меѓу пудрите. И од foto focus dewy foundation бев задоволна, она баш ти дава dewy effect. Ептен ми правеше кејф и обожавав да ја користам, но почнав да се нафрлувам и прекинав (не знам дали беше од нејзе)