Јас да ве известам еве веќе 2 недели ја користам пудрава од римел, преубава. Ако некој има кожа како што наведив, дефинитивно ич не се мислете прелесна, преубав glowy ефект и изглед, се заљубив П.с дефинитивно не е за мрсна кожа
Од поскапите пудри која е најдобра. Имам чисто лице, комбинирано. Сакам некоја лесна, убава пудра што изгледа природно.
Dior backstage Mac studio radiance Mac pro longwear ( во стакленото шишенце ) Особено првите две се мн лесни , топ и за комбинирана кожа
Имам мрсна кожа склона кон акни. Сакам некоја пудра што изгледа убаво, покривна. Ја користев Manhattan, но не се вклопува со мојата кожа воопшто. Не е битна цената.
Од поефтините на Есенц Прити Натурал Од поскапите Estée Lauder, Mac studio fix fluid. Јас би ја пробала и Dior Backstage само не можам да ја начекам на попуст.
Ја имаш во Фабу парфимерија и Космо тинекс. Не знам цена во Мк, јас ја купив во Грција 30 евра (со попуст од 45) , а 50мл е и се исплати многу. Само ќе треба да ја сетираш обавезно зошто е полу мат пудрата, а вака е ептен природна. За мрсна кожа убава е и на MAC Fix fluid и таа ја имаш во Фабу , Ист гејт
Здраво девојки. Дали dermacol пудра воопшто ја има во Македонија? Или online некаде за порачки бидејќи не сум во Ск, а во мојот град е нема никаде.
Баш се разочарав од wet n’ wild photofocus, matte mat. Нијансата ја погодив топ, убава е за нанесување, првиот саат изгледа супер , лицето преубаво , но некако не ми издржува цел ден Ќе тестирам уште некое време, да нанесам повеќе , можеби премалку ставам.
Само мене ли Mac studio fix fluid ич не ми е погодена? Ни течната ни камената Општо како бренд Мек се што имам само ми седи некористено, само кармини и моливи користам.. Пудра користам на Катрис тру скин и океј ми е ама и нејзе веќе замена и барам..
Здраво девојки Може да ми кажете што е разликата меѓу овие две пудри? Ја имам ова во стакленото шишенце но се мислам дали да ја пробам и другата
@Karm3en таа во тубата е мн покривна, ама нијансите се катастрофа. И најсветлата е мн темна. Ја имам пробано воопшто не ми се допадна. @cooll Не е transferproof за мрсна кожа е ама јас обавезно ја сетирам зошто си светнувам по некое време
Леле а јас баш ќе ја фалев. Ја користам околу 2 недели. Не е мат како што пишува, ама многу убаво ми легнува на лице и без сетирање ми трае долго. И со суншерче и со раце убаво ми се нанесува. Ни нијансата не мрда да оксидира и многу природно ми личи на лице. Ама изгледа се зависи и од кожата