Мораш прајмер врз неа иначе нема да ти трае. Од камената ако ја имаш обичната покривната таа не е трајна. Блот е трајна, матира но не покрива.
Женски од која пудра за лице сте задоволни? Јас имам на Лореал ама секогаш кога ке ставам после ми е суво лицето,а иначе вака погодена се супер ми е. Ама ке мора да ја сменам,ептен ми го суши лицето. Предлог некој? Ваква користам јас.
Дали некој може да ми каже сличности помеѓу Pretty natural и Stay all day 16h на Essence? И нијанса на Stay all day 16h која одговара на Pretty natural 070 warm cashew?
Каква кожа имаш? Пудрава е за мрсна кожа, ако имаш нормално-суво лице не ти одговара. Loreal True match можеш да ја пробаш
Hа катрис hd liquid coverage foundation некој што ја користи да ми кажете колку сте задоволни, совет? Фала ви.
Catrice - True skin до сега најдобра ми е и од Авон таа што е со намена за хидратација на кожата ми одговара, true colour ли како се викаше нешто така . На Катрис е потешка и многу повеќе покривна. Таа од Авон е слична со таа од Bourjois-Healthy mix, полесни се и не се толку покривни, баш се за секој ден ама од Bourjois некако за брзо време како да ми ја снемува пудрата, не гледам некоја разлика со оваа од Авон, а цената и те како им е различна, па затоа не ја земам Healthy mix веќе.
Искрено немам таков проблем со ниедна пудра што сум ја користела, така да кај мене лично не, немаат таков ефект овие пудри што ти ги спомнав.
Хидратантни пудри се овие, можеш камена пудра да земеш и да го сетираш лицето. Еве предлог Bourjois Healthy mix камената
Zdravo da mi predlozite pudra nameneta za kombinirana kozha sklona kon akni za sekojdnevna upotreba od koja sto ste zadovolni i da e so pristupachna cena
јас ја користам боржуа хелти микс 52 и е покривна но пред се ти треба и прајмер и компактна пудра за поубаво да се избленда, цената е секаде различна околу 500 мислам дека е, јас сум задоволна.