Јас не ја купив од дм, бидејќи не сум од Скопје јас ја најдов во мојот град во една парфимерија види по парфимериите.
Последно што користам е на Лавера, од Белина ја порачав, исто сум задоволна како и од Хаушка, овие две ми се омилени. Не се мат и даваат природен изглед. На Лавера е повеќе покривна, на Хаушка е повеќе како ББ крема.
Warm nude 03 ја користам на Лавера, совршено ми се совпаѓа на лицето, на Хаушка 03 ја користам и таа ми одговара, само што малку на Хаушка оксидира, не многу ама оксидира, за разлика од Лавера која како ја ставиш така си останува. Јас имам средно темен тен, ако сте многу светли не знам како е најсветлата нијанса, секогаш од интернет ги порачувам, во живо до сега ги немам видено нијансите, и за среќа си погодувам
Па на хаушка ја имав 02, ама ми беше малку темна и како што викаш уште кога ќе оксидираше и некако се разочарав не успеав ни да ја дотрошам. Овој пат би одела тогаш со најсветла нијанса, ама ќе истражам уште малку сепак сакам да си погодам и да ја користам.
Се мислам помегу estee lauder или mac веќе со месеци , викендов одам Солун па можеби некоја ќе начекам. Дали има некаде попуст или каснам ? @koritsaki Која има повеќе glow финиш и е повеќе природна ? @mssuniquee
Estee lauder so sigurnost Po prirodna e Mac no mene ne mi se dopagja, no estee e po glowy i mnogu po pokrivna
Estee мене ми е премногу мат, ја користев мн често порано, сега некако ја избегнувам. Мене лично MAC повеќе ми се допаѓа. Овие се за мрсна кожа чисто да напоменам попусти утре ќе има во Hondos center 35% на Есте пудрата.
https://coslovemetics.mk/product/enough-collagen-moisture-foundation-13-100ml/ Корејска е, јас ја нарачувам на ихерб но и тука ја има,за мене подобра од хелти миксот. Средна покривност има,но дава многу здрав изглед на кожата.