Може и со четка и сунѓерче секако. Со четка ако нанесеш ќе добиеш поголема покривност а со сунѓерче поприроден изглед
Јас со прсти ја нанесувам, ако сакаш поголема покривност со четка. Не ми е практично сунѓерчето па уште да го мокрам.
Девојки каде да ја најдам manhattan powder mat? И каде во Битола можам да ги најдам Estée Lauder и Mac studio fix fluid?
Este би требало во Космо да ја има, а Mac само во Фабу. Но пиши им на фб мислам дека испраќаат по карго а и ја имаат и Есте. Сега им е на попуст.
Хелппп! Барам мат пудра за мрсна кожа/комбинирана кожа. Моментално ја користам Clinique Superbalanced, ама за 1 саат светнувам и после ни сетирање не ме спасува Претходно ја користев Clinique- anti blemish solutions и неколку шишенца од Lancôme-teint idole ultra wear. Ја имам пробано и Estee Lauder, ама таа не ми е за секој ден. Според ова, што би ми препорачале? Сакам нешто лесно за секој ден, најбитно е да не светнувам и да изгледа природно.
Mac studio fix fluid си ја пробала? Не те разбрав, ги сетираш пудрите претходно? Диор бекстејџ ќе ти ја препорачав ептен е лесна за аекој ден ама и таа треба да ја сетираш зошѕо има нркој полумат финиш. А пудра за сетирање, само MAC Blot признавам, ништо др
Секогаш сетирам, моментално со Лореал - infailiable 24h, црвената што беше хит пред некое време Немам пробано ништо на Mac. А за Dior Forever читав добри рецензии. Си ја пробала?
D Dior forever ја користев 2018та година ама ми беше најкатастрофална пудра купена до сега. Тешка, оксидира. Исто и за камената. Јас оваа што ја имам Dior backstage се вика. Лесна е, не оксидира, супер е само сетирање и треба. Од MAC blot камената пробсј ја наредно, не е покривна ама матира цел ден
Кој ја бараше на есенс пуддрата прити натурал,ама е од Битола ја има во новио пазар во парфимеријата е сега немаше мн бројчина ама на некој можеби ке му користи инфово.
Оваа е супер за мрсна кожа, ептен трајна, ја имам користено @Hija.de.la.luna Баш ми е мило со здравје да си ја користиш