Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    искрено мн.убаво изгледаат и јас имам комбинирана кожа на Тзоната мрсна ми е другите делово нормална па би сакала да ја пробам ќе ја побарам се надевам има во Битола...

2. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

Сега ги има и во Јуник а за Шатци не сум сигурна

3. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    557
    ја има користено некој пудрава ?

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      6 KB
      Прегледи:
      255
  4. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Дали некој ја има користено оваа течна пудра од Oriflame, да ми кажете колку сте задоволни од неа!? Јас имам комбинирана кожа на лице (мрсна на Т-зоната и малку сува на образите) па да ми препорачате некоја :?: :) Знам дека за мрсна кожа треба камена пудра, а не знам која пошо не сум користела :!:

На AzSxDc му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyN

LadyN Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    124
    ^^^Пудрава е иначе од Авон, ја имам еднаш мнооооогу одамна користено... мене не ми беше баш погодена а имам нормална кожа.

6. Black.Beauty

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    хахаха грешка, гледам дека е од Авон а Орифлејм пишувам цццц :doh: :D

7. Vodolijata

Vodolijata Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2010
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    683
    Мене оваа пудра за летно време ми е топ( и јас имам мрсна кожа). Го мијам лицето и си ставам директно од неа без крем да ставам на лицето одоздола. Не покрива баш многу ама немам акни само проблем со мрсна кожа и пори, а порите доста добро ги сокрива. Е сега малце мака мачев со нијансите Ivory Beige ми е многу светла, Light Beige ми е многу темна ама јас си ги комбинирам двете и ми се добива супер свеж тен за преку ден без да ми се познаваат тие одвратни дупкишта :tmi: За навечер ја користам Manhattan natural mat. Иначе од истава колекција има и камена пудра ја имам и таа и од нејзе сум задоволна. Се надевам ти помогнав :P

8. Black.Beauty

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Искрено многу ми помогна, фала :hug: Јас течната пудра ја добив за поклон пред некое време и не сум ја почнала па затоа се инфо :) Ја имам јас Sun Beige, а имам средна боја на кожата, ни темна ни светла. А ќе ја пробам и камената од Manhattan :)

9. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Јас се убив од барање на пудра за моево проблематично лице и открив дека Young Derm 5ka ми одговара најмногу. Немам акни(само периодично некогаш по некоја), иначе имам мрсно лице а со неа не ни осекам дека имам пудра ставено. Ја комбинирам со камена Manhattan и лицево ми е џам :D :wasntme:

10. Black.Beauty

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Истата ситуација и јас ја имам, мрсно лице-периодично акни ми излегуваат-ја користам Young Derm ама 6ка :lol:

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Јанг Дерм, зар уште постои таа пудра, неа прва ја ставив на лице кога имав некаде 15 год...
    Ако немате финансии за некоја поскапа пудра, измешајте течна со камена од поефтините-ставаш од течната на некоја подлога и 'наросуваш' од камената одозгора, мешаш и воа-ла! Трик од тин деновите...

12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Еве да дадам отчет :D за соодветната пудра која ја пофаливте, па ја земав за проба.
    Debby Mat Solution Foundation

Покривноста е средна, не е премногу тешка, но не е ниту многу водлеста.
    Има само 4 нијанси, јас ја земав 103 beige, но да не ве лаже нијансата - потемна е од стандардната беж, потемна е дури и од нијансата sand на Дебора Kолор Kопи со зелено капаче.
    Нема врска, мене секако ми одговара, за на одмор ми е.
    На почетокот изгледа дека малку светка лицето, но откако ќе легне, навистина си ја оправдува етикетата - мат. :)

Цената е 370 ден. ја земав во Ри-Ма во Бисер.
    Мислам дека ја има и во Шатци и Јуник.

Сѐ на сѐ, не е лоша пудрата.
    Далеку од совршена, но подобра од неколку други испади.
    :lol:

Девојки, значи ве замолувам кога пишувате за некоја пудра, наведете го точното име, по можност и слика, цена, каде може да се најде.
    Темава е хаос, треба да се свртат 5 страници за да дознаеме од каде сте ја земале, колку чини итн.
    Само ставате слика и - пудрава е сон.
    Па пишете колку, како, каде, што, не бидете мрзливи, да си олесниме малку при изборот и купувањето.

На danniela5, crazylady, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  13. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.595
    Допаѓања:
    23.780
    Девојки, ај да ве прашам, колку чини Импала пудрата? Се мислам дали да си ја купам.. Имам нормална кожа инаку, немам проблеми со акни и флеки, освен со подочници.

14. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Коментар некој за пудрава? :wasntme:
    Инаку користам на Менхетен и сум презадоволна, за мене е најдобра сега за сега, околу 500-600 ден. е во Космо, не повеќе. И Лореалот е одлична, ја има поназад, ама не ми е толку погодена колку другава, иако е на Лореал 300-400 ден поскапа.

Плус мирисот не го можам на оваа, буквално на хемија ми мириса. Супер си е и ќе ја дотрошам, ама не е за мене.

На AzSxDc му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Импала обичната е околу 150-170 ден. зависи дали е на пазарче или во некоја парфимерија.
    Импала со пумпа е околу 230-250 ден. и според мене е подобра од првите, затоа што е малку потечна.
    Инаку е супер покривна, затоа нема збор, иако тука има премногу негативни коментари, веројатно поради тоа што содржи колаген.

16. kika13

kika13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    104
    Јас ја користам пудрата на Габрини
    И многу ми се допаѓа
    Ја земав околу 200 и нешо од Vero Center (новото веро) и сега за сега е супер
    брзо се суши на кожата и ги покрива сите бубулици :)

Прикачени фајлови:

• q5ei2wmw.png
      q5ei2wmw.png
      Големина на фајлот:
      27,5 KB
      Прегледи:
      234
  17. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Девојки да ве прашам дали случајно некој ја користи или има користено пудрата на Maybelline--инаку минерална течна во стаклено шишенце и е доста ефтина околу 450 денари.......ме зачуди што е минерална,а толку ефтина најчесто минералните пудри се во прав и се доста скапи......

18. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    На пазар можеш да ја најдеш за 120, ама мене лично не ми се купува од пазар. :)
    А во парфимериите најмногу 170 :)
    Јас зимата ја користев, ама сега преку лето не ја користам. Добра е, задоволна сум.

19. marmaris

marmaris Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    мене лично импалата не ми се допаѓа многу е густа и мрсна порано беше убава но сега го имаат сменето составот според мене најдобра е manhattan powder mat make up и Max Factor Xperience

20. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    767

Женски да не знаете каде уште ја има пудрава? На неколку места ми кажаа дека веќе не ја увезуваат.. :(