искрено мн.убаво изгледаат и јас имам комбинирана кожа на Тзоната мрсна ми е другите делово нормална па би сакала да ја пробам ќе ја побарам се надевам има во Битола...
Дали некој ја има користено оваа течна пудра од Oriflame, да ми кажете колку сте задоволни од неа!? Јас имам комбинирана кожа на лице (мрсна на Т-зоната и малку сува на образите) па да ми препорачате некоја Знам дека за мрсна кожа треба камена пудра, а не знам која пошо не сум користела
^^^Пудрава е иначе од Авон, ја имам еднаш мнооооогу одамна користено... мене не ми беше баш погодена а имам нормална кожа.
Мене оваа пудра за летно време ми е топ( и јас имам мрсна кожа). Го мијам лицето и си ставам директно од неа без крем да ставам на лицето одоздола. Не покрива баш многу ама немам акни само проблем со мрсна кожа и пори, а порите доста добро ги сокрива. Е сега малце мака мачев со нијансите Ivory Beige ми е многу светла, Light Beige ми е многу темна ама јас си ги комбинирам двете и ми се добива супер свеж тен за преку ден без да ми се познаваат тие одвратни дупкишта За навечер ја користам Manhattan natural mat. Иначе од истава колекција има и камена пудра ја имам и таа и од нејзе сум задоволна. Се надевам ти помогнав
Искрено многу ми помогна, фала Јас течната пудра ја добив за поклон пред некое време и не сум ја почнала па затоа се инфо Ја имам јас Sun Beige, а имам средна боја на кожата, ни темна ни светла. А ќе ја пробам и камената од Manhattan
Јас се убив од барање на пудра за моево проблематично лице и открив дека Young Derm 5ka ми одговара најмногу. Немам акни(само периодично некогаш по некоја), иначе имам мрсно лице а со неа не ни осекам дека имам пудра ставено. Ја комбинирам со камена Manhattan и лицево ми е џам
Истата ситуација и јас ја имам, мрсно лице-периодично акни ми излегуваат-ја користам Young Derm ама 6ка
Јанг Дерм, зар уште постои таа пудра, неа прва ја ставив на лице кога имав некаде 15 год... Ако немате финансии за некоја поскапа пудра, измешајте течна со камена од поефтините-ставаш од течната на некоја подлога и 'наросуваш' од камената одозгора, мешаш и воа-ла! Трик од тин деновите...
Еве да дадам отчет за соодветната пудра која ја пофаливте, па ја земав за проба. Debby Mat Solution Foundation Покривноста е средна, не е премногу тешка, но не е ниту многу водлеста. Има само 4 нијанси, јас ја земав 103 beige, но да не ве лаже нијансата - потемна е од стандардната беж, потемна е дури и од нијансата sand на Дебора Kолор Kопи со зелено капаче. Нема врска, мене секако ми одговара, за на одмор ми е. На почетокот изгледа дека малку светка лицето, но откако ќе легне, навистина си ја оправдува етикетата - мат. Цената е 370 ден. ја земав во Ри-Ма во Бисер. Мислам дека ја има и во Шатци и Јуник. Сѐ на сѐ, не е лоша пудрата. Далеку од совршена, но подобра од неколку други испади. Девојки, значи ве замолувам кога пишувате за некоја пудра, наведете го точното име, по можност и слика, цена, каде може да се најде. Темава е хаос, треба да се свртат 5 страници за да дознаеме од каде сте ја земале, колку чини итн. Само ставате слика и - пудрава е сон. Па пишете колку, како, каде, што, не бидете мрзливи, да си олесниме малку при изборот и купувањето.
Девојки, ај да ве прашам, колку чини Импала пудрата? Се мислам дали да си ја купам.. Имам нормална кожа инаку, немам проблеми со акни и флеки, освен со подочници.
Коментар некој за пудрава? Инаку користам на Менхетен и сум презадоволна, за мене е најдобра сега за сега, околу 500-600 ден. е во Космо, не повеќе. И Лореалот е одлична, ја има поназад, ама не ми е толку погодена колку другава, иако е на Лореал 300-400 ден поскапа. Плус мирисот не го можам на оваа, буквално на хемија ми мириса. Супер си е и ќе ја дотрошам, ама не е за мене.
Импала обичната е околу 150-170 ден. зависи дали е на пазарче или во некоја парфимерија. Импала со пумпа е околу 230-250 ден. и според мене е подобра од првите, затоа што е малку потечна. Инаку е супер покривна, затоа нема збор, иако тука има премногу негативни коментари, веројатно поради тоа што содржи колаген.
Јас ја користам пудрата на Габрини И многу ми се допаѓа Ја земав околу 200 и нешо од Vero Center (новото веро) и сега за сега е супер брзо се суши на кожата и ги покрива сите бубулици
Девојки да ве прашам дали случајно некој ја користи или има користено пудрата на Maybelline--инаку минерална течна во стаклено шишенце и е доста ефтина околу 450 денари.......ме зачуди што е минерална,а толку ефтина најчесто минералните пудри се во прав и се доста скапи......
На пазар можеш да ја најдеш за 120, ама мене лично не ми се купува од пазар. А во парфимериите најмногу 170 Јас зимата ја користев, ама сега преку лето не ја користам. Добра е, задоволна сум.
мене лично импалата не ми се допаѓа многу е густа и мрсна порано беше убава но сега го имаат сменето составот според мене најдобра е manhattan powder mat make up и Max Factor Xperience