За твојот тип на кожа од MAC Waterlight ќе ја бараш , само што не е мн покривна како studio fix plus. Или studio radiance. Пробај ги од тестер и двете
Девојки ми треба совет. Нормална кожа имам , не ми треба покривност, чисто за изедначување на тен и онака за секој ден На која пудра да и дадам шанса?Bourjois 123 или Loreal True Match? Во Космо би можеле да ми помогнат со нијанса? Од тој страв да не утнам нијанса не користам пудра.
Немам користено пудра од одамна. Што се става пред/после пудра? Предлози за сетинг спреј и крема пред пудра што иде?
Пред пудрата, прајмер, а по пудрата камена пудра или во прав. Сетинг спреј на крај се става по шминкање, ама ако немаш некоја многу мрсна кожа или ако не одиш на некоја свеченост, за секој ден не го препорачувам
Здравоо. Ми треба предлог за пудра за комбинирана кожа. Од кога се породив на челото и помеѓу веѓите ми е многу сува и почесто знае да ми се лупи, а кај ноздрите и на брадата ми е мрсна кожата. Не знам каква пудра да земам и дали да користам бб крема, совет?
Пробај ја на Loreal True match , пудрава е за нормална кожа. Можеш и бб крема да пробаш, многу ја фалат на So bio etic или Bourjois healthy mix бб кремата или пудрата. Од сите имаш тестери во космо тинекс или дм
Девојки од која пудра сте најмногу задоволни. Ја користев true match но воопшто не сум задоволна. Имам комбинирана кожа,делови сува-мрсна.. Или доколку имате некоја препорака на бб крема.
Bourjois 123, има и цц крема. А можеш и оваа од Bourjois да ја земеш, прекрасна е Healthy mix ама ќе треба тие делови од лицето што ти се мрсни да ги сетираш со пудра во прав. Јас ја користам и сум презадоволна. A ако сакаш повеќе покривност, тогаш оваа на Lancome.
Јас ја имам уште, скоро потрошена ми е. Има и бб крема, ама ако имаш светол тен не ја препорачувам затоа што и најсветлата ќе ти биде темна.
Оваа на Ланком е многу мат и никако нема да стои добро на суви делови. Истото важи и за 123 перфект пудрата
Наминувам у темава само за да ја пофалам пудрава на Кико Милано. Воодушевена сум. Прелесно се нанесува, убаво се размачкува, убаво мириса, некако е нежна на лице и не мрда со саати шо мене ми е особено важно зошто не можам да се шљакам на секој саат. И еднаш дневно ми е многу замарање коа сум на работа. Инаку иам комбинирана кожа, за сува сум прилично сигурна дека нема да одговара, ама за мрсна со добра сетирачка камена, можда ќе пројде