Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Double wear на Есте e подобра за свечености. Потрајна од Mac studio fix.

На mssuniquee и g.o.c.a им се допаѓа ова.
  2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.343
    Допаѓања:
    2.607
    Revlon colorstay мат пудрата, одлично покрива и убаво изгледа на лице. Ја има во Космо и во Зегин

На g.o.c.a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Cе уште ја има во Зегин? Бидејќи одев неколку пати да ја купам и ми кажаа дека не ја продаваат долго време.

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.154
    Пудра за сува кожа која нема да е тешка и да навлегува во фините линии?

Моментално ја користам True Skin Catrice ама не сум задоволна, ептен е тешка некако и иако ја препорачуваат за сува кожа не е баш за сува..
    Плус оксидира и најсветлата нијанса ми е темна.

На mssuniquee и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.318
    Јас ја мешам со светол коректор т.е како што контурирам заедно со неа во исто време ги нанесувам и така одлично си ја погодувам нијансата и поубаво изгледа нанесена пудрата. :$ Со сунѓерче најубаво ми се нанесува и најприродно делува. Јас немам проблем со тоа како ми стои, добро уште ми е рано за фини линии и брчки (бар се надевам дека е рано :rofl:), но цело време барам полесна пудра и никако да најдам, стварно е потешка оваа и имам чувство дека не ми е најдобар избор поради тоа. За сува кожа, не знам, јас стварно имам многу сува кожа, но со добра хидратантна крема, супер ми легнува на кожата и пудрава.

Полесни пудра што ги имам се Хелти микс од Боржуа и Avon true skin хидратантната, но првава само на почеток ми е океј, после некако како да изменува и не ми се допаѓа ни како стои, ни колку е трајна, како да ја снемува од лицето...
    Вторава порано ми беше врв, најомилена пудра, но некако ми го сменија составот и сега како вода е, не ми се допаѓа или па кожата ми е сменета нешто од пред некоја година и веќе не ми е добра.
    Така да, подобра немам ни јас најдено.
    Не знам ни веќе која друга за сува кожа да се проба, да е лесна и убава пудра. :?: Кај нас некако нема многу избор.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    892
    Maybelline Affinitone течна пудра,,ne vo crnoto pakuvanje tuku krem boja,e super.lesna i pokrivna i trae mimum 8 saati,za suva koza ili za vo zima koga e posuvo liceto,jas imam letni i zimski pudri,od ovaa imaat mnogu nijansi,i mi e PERFEKT.

На Nana1156 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.154
    Дефинитивно е тешка и не делува природно на лицето, бар кај мене :( така да ,отиде во канта.
    Многу ми е тешко и мене да си најдам добра пудра а многу имам пробано, ем ептен сува кожа имам ( џабе хидрирање по прописи) ем ептен светол тен |(

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    И јас имам ептен сува кожа, ниедна пудра до сега не ми се има погодено ем да е покривна ем да изгледа убаво на кожата.
    Во последно време еве втор пат ја купувам на chanel les beiges, малку поскапа е ама најдобар резултат ми даде до сега. Ми траеше 6 месеци со скоро секој ден користење така да се исплати. :)

На anastasijaki и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.662
    Допаѓања:
    106.772

Оваа ја имаш пробано?
    Свекрва ми ја користи веќе трето пакување , многу убаво и стои на кожата , а има многу сува кожа.

На Ladybug98 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.882
    Допаѓања:
    5.219
    Си ја пробала Боржуа хелти микс? Мене ми е совршена за во зима, а и има светли нијанси.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Каква покривност има? Не сум ја користела, ќе одам деновиве да ја пробам во дуќан секако сум при крај со козметика :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.662
    Допаѓања:
    106.772

Мене ми се гледа средна покривноста, вака лично ја немам пробано, друга што ја имаше е знам на Dior forever skin glow , ѕирни ги и двете во парфимерија :)

13. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Ја имам користено на Диор и задоволна сум :) Следно оваа ќе ја пробам.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.043
    Допаѓања:
    1.966
    Многу лошо искуство со Фабу и пудрата. Ја сликнав, ја ставив во темата што си купив последно, пресреќна бев што ја купувам по втор пат. Помина една недела ја дотрошив претходната, ја отварам да се средам за на работа и луѓе, станав како оваа на сликата. Веднаш рекламација, им пишав и на инстаграм, не ме прорецкаа. Замислете, не ми дадоа нова ниту ми ја примија рекламацијата. А пудрата беше во ред со рокот, сеуште не знам до што е. Одговорот беше, дека не знам да си ја изберам нијансата. А претходната што ја имав ја користев 2 месеци, не го направи тоа (таа беше купена од Германија). Имам и видео кое им го праќав при нанесување што се случува и слики и така ми пропаднаа 3000 денари. Сега е на попуст... maxresdefault.jpg

15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.748
    Допаѓања:
    14.426
    Околу 400 ден е. Има средна кон слаба покривност. Обично ја носам самостојно, кога не ставам друга шминка (коректор, бронзер…) и често сум добивала комплименти или прашања. Нијансите се жолтеникави и не сум забележала да оксидира. Релативно е трајна, јас имам комбинирана кожа и ми држи цел ден, освен на челото што засјајувам. Црвенилата делумно ми ги покрива, за акни не знам. Многу природно изгледа на лице.
    Ок е за цената, вреди да се проба.

На ataneR му/ѝ се допаѓа ова.
  16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    5.331
    Bоurjois healthy mix мене ми е најдобра лесна пудра. Многу природно изгледа на лицето. Долго време ја користам и немам потреба да ја сменам.

17. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.924
    Дали одговара на комбинирана кожа со масна Т зона?

Уште еден доказ дека нашиот пазар за козметика е беден, катастрофален. А услугата, no comment. :puke:

Последна измена од модератор: 3 февруари 2023
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.662
    Допаѓања:
    106.772

Не одговата пудрата HM на мрсна кожа.
    Од истата марка ,Bourjois 123 perfect

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  19. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    5.331
    Пишува дека е за сите типови кожа. Јас имам нормална до комбинирана кожа и ми одговара.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.176
    Ако немаш купено. Јас ја користам цел живот на Севентин, оваа мајка ми ја имаше купено и ми се бендиса па си зедов и јас. Во покривност и трајност ми се исти.
    lorealinfallible24hmattefoundation1 (1).png

На Cupcakee31 и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.