Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Double wear на Есте e подобра за свечености. Потрајна од Mac studio fix.

На mssuniquee и g.o.c.a им се допаѓа ова.
  2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.401
    Допаѓања:
    2.670
    Revlon colorstay мат пудрата, одлично покрива и убаво изгледа на лице. Ја има во Космо и во Зегин

На g.o.c.a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Cе уште ја има во Зегин? Бидејќи одев неколку пати да ја купам и ми кажаа дека не ја продаваат долго време.

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Пудра за сува кожа која нема да е тешка и да навлегува во фините линии?

Моментално ја користам True Skin Catrice ама не сум задоволна, ептен е тешка некако и иако ја препорачуваат за сува кожа не е баш за сува..
    Плус оксидира и најсветлата нијанса ми е темна.

На mssuniquee и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Јас ја мешам со светол коректор т.е како што контурирам заедно со неа во исто време ги нанесувам и така одлично си ја погодувам нијансата и поубаво изгледа нанесена пудрата. :$ Со сунѓерче најубаво ми се нанесува и најприродно делува. Јас немам проблем со тоа како ми стои, добро уште ми е рано за фини линии и брчки (бар се надевам дека е рано :rofl:), но цело време барам полесна пудра и никако да најдам, стварно е потешка оваа и имам чувство дека не ми е најдобар избор поради тоа. За сува кожа, не знам, јас стварно имам многу сува кожа, но со добра хидратантна крема, супер ми легнува на кожата и пудрава.

Полесни пудра што ги имам се Хелти микс од Боржуа и Avon true skin хидратантната, но првава само на почеток ми е океј, после некако како да изменува и не ми се допаѓа ни како стои, ни колку е трајна, како да ја снемува од лицето...
    Вторава порано ми беше врв, најомилена пудра, но некако ми го сменија составот и сега како вода е, не ми се допаѓа или па кожата ми е сменета нешто од пред некоја година и веќе не ми е добра.
    Така да, подобра немам ни јас најдено.
    Не знам ни веќе која друга за сува кожа да се проба, да е лесна и убава пудра. :?: Кај нас некако нема многу избор.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    1.027
    Maybelline Affinitone течна пудра,,ne vo crnoto pakuvanje tuku krem boja,e super.lesna i pokrivna i trae mimum 8 saati,za suva koza ili za vo zima koga e posuvo liceto,jas imam letni i zimski pudri,od ovaa imaat mnogu nijansi,i mi e PERFEKT.

На Nana1156 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.518
    Дефинитивно е тешка и не делува природно на лицето, бар кај мене :( така да ,отиде во канта.
    Многу ми е тешко и мене да си најдам добра пудра а многу имам пробано, ем ептен сува кожа имам ( џабе хидрирање по прописи) ем ептен светол тен |(

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    И јас имам ептен сува кожа, ниедна пудра до сега не ми се има погодено ем да е покривна ем да изгледа убаво на кожата.
    Во последно време еве втор пат ја купувам на chanel les beiges, малку поскапа е ама најдобар резултат ми даде до сега. Ми траеше 6 месеци со скоро секој ден користење така да се исплати. :)

На anastasijaki и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.985
    Допаѓања:
    108.454

Оваа ја имаш пробано?
    Свекрва ми ја користи веќе трето пакување , многу убаво и стои на кожата , а има многу сува кожа.

На Ladybug98 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.038
    Допаѓања:
    5.451
    Си ја пробала Боржуа хелти микс? Мене ми е совршена за во зима, а и има светли нијанси.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Каква покривност има? Не сум ја користела, ќе одам деновиве да ја пробам во дуќан секако сум при крај со козметика :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.985
    Допаѓања:
    108.454

Мене ми се гледа средна покривноста, вака лично ја немам пробано, друга што ја имаше е знам на Dior forever skin glow , ѕирни ги и двете во парфимерија :)

13. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Ја имам користено на Диор и задоволна сум :) Следно оваа ќе ја пробам.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.993
    Многу лошо искуство со Фабу и пудрата. Ја сликнав, ја ставив во темата што си купив последно, пресреќна бев што ја купувам по втор пат. Помина една недела ја дотрошив претходната, ја отварам да се средам за на работа и луѓе, станав како оваа на сликата. Веднаш рекламација, им пишав и на инстаграм, не ме прорецкаа. Замислете, не ми дадоа нова ниту ми ја примија рекламацијата. А пудрата беше во ред со рокот, сеуште не знам до што е. Одговорот беше, дека не знам да си ја изберам нијансата. А претходната што ја имав ја користев 2 месеци, не го направи тоа (таа беше купена од Германија). Имам и видео кое им го праќав при нанесување што се случува и слики и така ми пропаднаа 3000 денари. Сега е на попуст... maxresdefault.jpg

15. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    14.586
    Околу 400 ден е. Има средна кон слаба покривност. Обично ја носам самостојно, кога не ставам друга шминка (коректор, бронзер…) и често сум добивала комплименти или прашања. Нијансите се жолтеникави и не сум забележала да оксидира. Релативно е трајна, јас имам комбинирана кожа и ми држи цел ден, освен на челото што засјајувам. Црвенилата делумно ми ги покрива, за акни не знам. Многу природно изгледа на лице.
    Ок е за цената, вреди да се проба.

На ataneR му/ѝ се допаѓа ова.
  16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    5.687
    Bоurjois healthy mix мене ми е најдобра лесна пудра. Многу природно изгледа на лицето. Долго време ја користам и немам потреба да ја сменам.

17. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.939
    Дали одговара на комбинирана кожа со масна Т зона?

Уште еден доказ дека нашиот пазар за козметика е беден, катастрофален. А услугата, no comment. :puke:

Последна измена од модератор: 3 февруари 2023
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.985
    Допаѓања:
    108.454

Не одговата пудрата HM на мрсна кожа.
    Од истата марка ,Bourjois 123 perfect

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  19. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    5.687
    Пишува дека е за сите типови кожа. Јас имам нормална до комбинирана кожа и ми одговара.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.294
    Ако немаш купено. Јас ја користам цел живот на Севентин, оваа мајка ми ја имаше купено и ми се бендиса па си зедов и јас. Во покривност и трајност ми се исти.
    lorealinfallible24hmattefoundation1 (1).png

На Cupcakee31 и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.