Cе уште ја има во Зегин? Бидејќи одев неколку пати да ја купам и ми кажаа дека не ја продаваат долго време.
Пудра за сува кожа која нема да е тешка и да навлегува во фините линии? Моментално ја користам True Skin Catrice ама не сум задоволна, ептен е тешка некако и иако ја препорачуваат за сува кожа не е баш за сува.. Плус оксидира и најсветлата нијанса ми е темна.
Јас ја мешам со светол коректор т.е како што контурирам заедно со неа во исто време ги нанесувам и така одлично си ја погодувам нијансата и поубаво изгледа нанесена пудрата. Со сунѓерче најубаво ми се нанесува и најприродно делува. Јас немам проблем со тоа како ми стои, добро уште ми е рано за фини линии и брчки (бар се надевам дека е рано ), но цело време барам полесна пудра и никако да најдам, стварно е потешка оваа и имам чувство дека не ми е најдобар избор поради тоа. За сува кожа, не знам, јас стварно имам многу сува кожа, но со добра хидратантна крема, супер ми легнува на кожата и пудрава. Полесни пудра што ги имам се Хелти микс од Боржуа и Avon true skin хидратантната, но првава само на почеток ми е океј, после некако како да изменува и не ми се допаѓа ни како стои, ни колку е трајна, како да ја снемува од лицето... Вторава порано ми беше врв, најомилена пудра, но некако ми го сменија составот и сега како вода е, не ми се допаѓа или па кожата ми е сменета нешто од пред некоја година и веќе не ми е добра. Така да, подобра немам ни јас најдено. Не знам ни веќе која друга за сува кожа да се проба, да е лесна и убава пудра. Кај нас некако нема многу избор.
Maybelline Affinitone течна пудра,,ne vo crnoto pakuvanje tuku krem boja,e super.lesna i pokrivna i trae mimum 8 saati,za suva koza ili za vo zima koga e posuvo liceto,jas imam letni i zimski pudri,od ovaa imaat mnogu nijansi,i mi e PERFEKT.
Дефинитивно е тешка и не делува природно на лицето, бар кај мене така да ,отиде во канта. Многу ми е тешко и мене да си најдам добра пудра а многу имам пробано, ем ептен сува кожа имам ( џабе хидрирање по прописи) ем ептен светол тен
И јас имам ептен сува кожа, ниедна пудра до сега не ми се има погодено ем да е покривна ем да изгледа убаво на кожата. Во последно време еве втор пат ја купувам на chanel les beiges, малку поскапа е ама најдобар резултат ми даде до сега. Ми траеше 6 месеци со скоро секој ден користење така да се исплати.
Оваа ја имаш пробано? Свекрва ми ја користи веќе трето пакување , многу убаво и стои на кожата , а има многу сува кожа.
Каква покривност има? Не сум ја користела, ќе одам деновиве да ја пробам во дуќан секако сум при крај со козметика
Мене ми се гледа средна покривноста, вака лично ја немам пробано, друга што ја имаше е знам на Dior forever skin glow , ѕирни ги и двете во парфимерија
Многу лошо искуство со Фабу и пудрата. Ја сликнав, ја ставив во темата што си купив последно, пресреќна бев што ја купувам по втор пат. Помина една недела ја дотрошив претходната, ја отварам да се средам за на работа и луѓе, станав како оваа на сликата. Веднаш рекламација, им пишав и на инстаграм, не ме прорецкаа. Замислете, не ми дадоа нова ниту ми ја примија рекламацијата. А пудрата беше во ред со рокот, сеуште не знам до што е. Одговорот беше, дека не знам да си ја изберам нијансата. А претходната што ја имав ја користев 2 месеци, не го направи тоа (таа беше купена од Германија). Имам и видео кое им го праќав при нанесување што се случува и слики и така ми пропаднаа 3000 денари. Сега е на попуст...
Околу 400 ден е. Има средна кон слаба покривност. Обично ја носам самостојно, кога не ставам друга шминка (коректор, бронзер…) и често сум добивала комплименти или прашања. Нијансите се жолтеникави и не сум забележала да оксидира. Релативно е трајна, јас имам комбинирана кожа и ми држи цел ден, освен на челото што засјајувам. Црвенилата делумно ми ги покрива, за акни не знам. Многу природно изгледа на лице. Ок е за цената, вреди да се проба.
Bоurjois healthy mix мене ми е најдобра лесна пудра. Многу природно изгледа на лицето. Долго време ја користам и немам потреба да ја сменам.
Дали одговара на комбинирана кожа со масна Т зона? Уште еден доказ дека нашиот пазар за козметика е беден, катастрофален. А услугата, no comment.
Ако немаш купено. Јас ја користам цел живот на Севентин, оваа мајка ми ја имаше купено и ми се бендиса па си зедов и јас. Во покривност и трајност ми се исти.