Здраво, предлог пудра за екстремно сува кожа, но, со добра покривност бидејќи имам некои ситни мозочиња и дамки? Или некоја хидратантна крема која би можела да ја користам како подлога зашто на сето тоа, кога ставам пудра на лицето ми се појавуваат како ситни лушпи од кожава.... Хелп
Bourjois healthy mix пробај ја на тестер , а за крема можеш на Др.Конопка да ја земеш во портокаловото пакување
Јас ја купив после читање на позитивни искуства на членки. Мене ми трај 2 часа убаво на лице после тоа ко ќе почни да ми се масти буквално секоја пора од лицето ми се познава и многу лошо изгледа. Како за споредба најмногу досега ми одговара на Катрис ХД пудрата (имам мрсна кожа).
Јас ја купив и воопшто не ми се допаѓа, како фасада изгледа на лице. Покрива, но не е трајна, после 2 часа светев и ми се одвои околу носот. Пробано и со прајмер и без, и со разни камени пудри, нема разлика. Ми стои во шкаф...
Оддамна не сум добила желба да мењам пудри, се држам до едни исти. Ама еве ви препорака за оние кои сакаат убава покривност и долготрајност. Слободно можам да кажам дека се мери со high-end пудрите кои сум ги користела. Го земав и коректорот, одлични!
Девојки предлог пудра за зрела кожа, за мајка ми 50+, кожата и е нормална, сака нешто покривно ама да не истакнува брчки. Фала
Знае некој дали пудрите на Лавера ги има уште во космо? И на кое друго место освен Белина може да се најдат?
Fit me во тубичка е околу 500 во Космо, моментално им е на некој попуст, мислам дека ја видов во каталогот. Affinitone исто околу 500 беше во Космо. Во ДМ и другите не знам, скоро бев во Космо па тие цени таму ми останаа во сеќавање.
За комбинирана кожа е, мене не ми мрдна цели 10саати од лице. Плус гледам на сите бели кошули не остава никаков траг. Еден слој ти е за природен изглед, а со втор слој веќе имаш ептен висока покривност.