купувајќи ни згодините различни пудри за лице сум ја заборавила time plus - seventeen. Ја користев 6 -7 години низ средно и факултет. дали сеуште се така добри и лесни и покривни? или тогаш се ни беше убаво ако користи некој, молам искуства
Мене таа пудра ми е како бб крем. Се сеќавам ја купив пред некоја год и покривноста ми беше слаба а и имаше флешбек. Но за некоја што има чисто лице, сува кожа и сака некоја лесна пудра ја препорачувам.
Јас ја купувам time plus мене ми е убава и ми одговара за секој ден , средна покривност имам сува кожа и релативно чисто лице.
ја купив и јас имам суво лице, и некако ниту една пудра не ми се погодила во последната година,две земав 4ка, може требаше 3 натурал, ќе ја пробам деновиве па ќе пишам и јас. за 450 ден, се надевам ќе се вклопиме некако во шминкава
Ја во зима за сува кожа ја користам maybelline affinitone и bourjois healthy mix можеш да пробаш ,time plus повеќе во лето али може и да ти одговара
Покривна? Наскоро почнувам со работа, па ми треба покривна пудра. Ревлон со години користам но последните неколку пати покривноста не ми е тоа тоа како порано. Estee, max factor, loreal, mac -не се сеќавам која , имам сменето доста пудри и никако да си погодам. Менхетен црната знам ќе ми речете , ама мене не ми одговара. Комбинирана кожа имам…
Ревлон е расипана. Јас ја сменив со Артдеко и што ми требаше пак да ја купам. Па и нијансите не се како што трева. Артдеко мене ми е топ. И оние погоре што го наброја се одлични, малку поскапи се само, ама за Мас и јас се мислам оддамна.
Не знам со каков финиш сакаш ама читав доста добри рецензии за Estée Lauder Futurist Hydra Rescuе. Оваа пишува дека е хидратантна, со radiant finish, има смирувачки ефект, средна до фул покривност и спф45. И јас имам комбинирана кожа ама периодов, дали заради ладното, пудри со мат финиш не ми одговараат, како да ми ја сушат кожата па планирам да ја пробам оваа на Есте.
Не знам дали на тебе пред неколку страни ти пишав, свекрва ми ја користи таа на Есте и е презадоволна.
Не си ми пишала мене ама ете уште некој задоволен Ќе ја земам обавезно, на тикток имаше многу позитивни рецензии
Ели, конкретно оваа пудра не им е покривна, но ти препорачувам да ја пробаш оваа. Јас ја користам за на работа кога сум по цели денови и со убава камена пудра не мрда со саати. Има убава структура и фино мириса. Конкретно јас, не би ги сменила нивниве производи за ништо, многу се квалитетни. (не е платена реклама)