Со години ја користам Bourjois Healthy Mix, но сакав мала промена со поголема покривност. Ја зедов оваа и ми се допаѓа, попокривна и потрајна е од Bourjois со тоа е и помат. Мојата нијанса е 130, додека од Bourjois ми одговара 51.
@butterflysk зависи колку имаш за покривање, лесна е. Јас имам чисто лице но имам малце пеги, нив не ми го покрива.
Здраво Имам мрсна кожа со години ја користам на manhatan црната мат пудра, но повеќе ја нема не можам да ја најдам. Некоја замена за неа ?
И јас имам мрсна кожа и поужасна пудра од неа немам користено а сите ја фалат за мрсна кожа. Еднаш се зезнав и земав една на римел затоа што пишуваше мат и она ми беше идентична значи идентична како менхетанот. Еве оваа на сликата. На попуст не е повеќе од 500 денари. Повели слика.
Не. Многу е течна, па се суши на лицето. Или стави прво многу хидратантна крема, ама за секој ден не е баш ако ти е суво.
Мојата е прилично комбинирана. Т зоната ми е малку мрсна, а образите нормални накај суви. Искрено не мислам дека е за сува кожа, пошто на сувите делови од образите ми се собира по неколку часа носење. Но сепак и не е скроз мат.
Користам Bourjois 123 и ми е погодена, се мислам да ја сменам за Loreal Infallible? Ми треба која е полесна за преку ден за комбинирана кожа.
Bourjois? Nee ne mi e ubava, ja imam koristeno, mi se voiva vo liveto Posle 2h do 8 h na rab nemam nisto