Хелти микс би била идеална за тебе, исто мислам и катрис ликвид таа што има пипета( да не барам слика).
Хелти средна Катрис висока Трајни сѐ, би те советувала и прајмер да си земеш. Ги имаш во Дм, Космо, локални козметички дрогерии кои ги имаат штандовите на Боржуа и Катрис.
А за тоа кој продукт би ми го препорачале? Не користам шминка скоро па воопшто, почнувам од 0. Земав прајмер и фиксатор од Кико Милано е сега за сетирање ваљда камена пудра ќе ми треба или?
Имаш комбинирана кожа обично пудрите за таков тип на кожа имаат средна покривност. Не можете со пудра да покриете цистични акни или хормонски, си бара нега самото лице. Боржуа перфект 123
Помеѓу Maybelline Affinitone i Max Factor Miracle Pure која би ја препорачале, за нормална кожа? Или па Bourjois 123 perfect e подобра и од двете? На попуст се сите па да искористам прилика.
Дали некоја ја има користено на Мејбилин matte and poreless foundation на мрсна кожа? Трајна ли е, каква е???
Full cover од Bell. Ги тестирав со менхетен заедно и многу поубаво се носи full cover, поприродно изгледа на лице и нијансите се поприродни.
Bourjois healthy mix во Дм ја немаше, во Космо само темни бои беа останати. По 30мин пробување други пудри се одлучив за L'oreal true match foundation. Средна покривност, одлична за сува кожа. Згора на тоа има мнооогу различни нијанси. Лесна, убаво се размачкува и дава природен изглед. Јас сум задоволна.
Барам некоја по лесна пудра, лицето сега ми се смири ама ми останаа неколку флеки од бубулици, користев на manhattan пудра ама ми беше тешка ко паштета фасада на лице па ја открив цц кремата на bourjois ама нажалост више ја нема