Ја има, оваа е со сјаен малку финиш. Мене шминкерката ми ја ставаше, многу ми се допадна како стои на лице. Но, повеќе е за нормална до сува кожа. Јас ја имам матот, масна кожа имам, многу ми е погодена и доста покривна е.
Како што гледам по тикток, dupe на drunk elephant bronzi drops (знам дека не е пудра али не знаев кај да постирам освен тука) се овие лосиони на loreal, но ни тоа ни тоа го нема кај нас знаете некој друг нивни dupe што може кај нас да се најде?
Да напишам збор два за пудрава на Мејбилин… Предобра за мрсна кожа. Ја имам течната и камената, презадоволна. Ја нанесувам без прајмер и заедно со камената издржува 12+ часа, лесно се нанесува и размачкува, течната пудра нема некоја покривност, камената матира и покрива средно. Коректорот го немам пробано, кај нас го нема за жал. Двете во пакет ме чинеа 12€ преку lookfantastic порачани.
Тестерите бесплатно ги даваат за проба. Од drugstore пудрите нема тестери. Од поскапите ќе прашаш по парфимериите
@marama која нијанса ја имаш од Катрис новата пудра? Првите две многу светли ми изгледаат на рака, а светла сум. И дали се суши скроз на лицето или останува полусува?
Не знам зошто мислев дека пудрава е многу покривна и тешка, како Аура cover me. Или пак имам друга од maybelline користено, знам дека беше црно паковање
Воопшто не е тешка. Мене ми е една од поубавите пудри и според цена и според квалитет. Ниту јас немам многу проблематично лице за нешто да покрие, но многу убаво ми лежи на лице. Јас ја користев и секој ден за на работа. Прва сум што не трпам нешто што е тешко на лице, нешто ако изгледа како фасада… Ама за пудрава само пофални зборови имам
Ја земав нијансата 10 затоа што другите не ми се допаѓаа. Оксидира малку и таман ми е, ќе прикачам слика со пред и потоа. Не се суши скроз на лице ама не е непријатно леплива. Многу ми се допаѓа и само неа ја користам од кога ја купив.
Дали нијансите на Буржоа хелти микс и 123 се слични? Од хелти микс ја користам 51, најсветлата, сега сакам да сменам да земам 123 бидејки лицево ми стана многу мрсно и не ми одговара хелти, но некако ми делуваат многу потемни, можеби и до светлото во ДМ така ми се чини..
Девојки мислење за пудрите: Loreal Infallible Foundation vs Maybeline Fit Me vs Maybeline Superstay? Дали пудриве даваат мат покривеност, особено на Т зоните? Не можам да се одлучам која да ја купам, гледам многу ги фалеа лани по интернет. Пишете искуство доколку користите некоја од нив, како ви се допаѓаат.
Пишав и во темат за камена пудра. Сакам нова пудра, бб крема, за летово. За сува/осетлива кожа, да е лесна, не мора голема покривкост, за изедначување на тен ми е повеќе.
Loreal Infallible ја користам за вечерни излегувања, малку потешка е, но супер покрива и долготрајна е. Maybelline fit me исто така мат е, но малку полесна варијанта. Ја користам за секој ден за на работа. И двете ми се одлични пудри за масна кожа
Не ти препорачувам пудра во лето но мислам дека Севентин - Тајм ќе ти одговара, исто Боржуа Хелти Микс. Од Бб кремите - So bio etic perfector ( моментално нејзе ја користам за на работа, не е мат ама е хидратантна убава), missha да ја пробаш доста е фалена. Од Камена пудра има на боржуа хелти микс (ако уште се произведува) или mac blot тука ќе ја тагнам @koritsaki таа повеќе е упатена од мене.
@danichap и тука ќе те тагнам Исто и овие пудри се прелесни, таа на Dior по втор пат ја имам купено, одговараат на секој тип кожа. Тие претходно на Буржуа што ги спомнав може да се нееешто полесни, ама тука се негде Оф топик сум, ја земав Missha бб кремата што ја спомна Бубаче, има висок спф фактор плус и ја тестирам моментално, ама понатаму ќе кажам мислење за неа