ако сакаш мат пудра со совршена покривност ти ја препорачувам revlon color stay, ја има мислам во секоја парфимерија, ја лично од unique ја земав,800 ден беше (не знам баш како да ставам слика овде )
Погрда пудра нема,џабе фрлив пари,ќе ја мешам со менхетенот,како паштета е премногу с е нервирам.лореал-никогаш повеќе
Јас користам импала, ама ретко ставам па и не ми се троши брзо. Не е скапа, околу 100 и непто денари е, може да се најде во скоро секоја парфимерија. Сепак следно купување купувам некоја поквалитетна. Не сум баш задоволна.
Пудри имам користено мн различни почнав со јанг дерм ама катастрофа светска после користев импала добро покриваше ама читав дека е штетна за младо лице.иначе имам мрсна кожа и имам неколку флеки од акните од порано. имам користено и од севентин тиме плус ама некако мн ми светнуваше лицето од неа. ја користев и афинтон од мајбелине ама мн брзо ми се бришеше.порачав и една од орифламе оксиген боост лесна бесе доста но не беше многу покривна. сега ја користам мат пудрата од манхетен и доста сум задоволна пудрата покрива извонредно трајна е и дури по 7-8 часа поцнува малце да ми светнува кај носот. само се мислам дали е добро таква пудра да користам секој дневно оти ја користам за на работа ама ми е да не му наштетам на лицето па се мисла да си користам оваја полесната од орифламе денски а манхетенот за на вечер.поздрав
Дали некој ја има користено од Catherine Arley течната во стаклено шишенце? За каква кожа е и какво искуство имате? Не можам слика да најдам, но тие кои ја имате користено знаете на која мислам. Цената е околу 160ден.
И јас ја имам користено,пола шишенце едвај Бљак. Тешка ми беше некако,мислам дека акни ми излегоа од неа,а немам воопшто проблематично лице,ни црнка апа камоли акни Сега користам Џордани од орифлејм,со минерали и задоволна сум,а претходно од авон perfect wear.
Фала ani22 и Denna. Многу често користам пудра па ако може да ми препорачате некоја поефтина за мрснa (комбинирана + проблематична) кожа, не се исплаќа скапа пудра за секој ден, освен за викенд и свечена пригода.
сеа го листав новиот бр на убавина и здравје и баш налетав на шминка за летен период и ја имаа предложено пудрава како лесна и идеална за преку лето инаку е 480 ден еве како изгледа па ме интересира дали ја има некој пробано?
јас би ти ја препорачала менхетен мат.. е малце поскапа 420 ден.. али е преубава сестрами ја користи има лице како твоето и е презадоволна, покрива буквално се а и трај ја користи веќе 7 месеци
јас живеам во Битола и обично ја земав од Јавор или од парфимеријата Авон кај сатот а по ретко од парфимерии низ чаршија зависи но искрено ја користев околу 3 години и не се сеќавам да сум платила 500денари ја земав за 400 или 400и нешто денари сигурно
Веќе месец ја користам Natural Touch на Gosh, и ги задоволува моите критериуми за летна пудра. Значи пудрата е лесна, со релативно добра покривност. Лицето добива свеж и природен изглед. Со СПФ 8 е. Имам чувство дека ја хидрира кожата, и затоа можеби е посоодветна за сува кожа. Оние со масна би требало како подлога да користат крема за масна кожа, инаку претпоставувам лицето премногу ќе сјае. Инаку јас како подлога пред пудрата ја користам Gosh velvet touch foundation. Значи ја нанесувам подлогата, оставам малку да впие (благодарност до Living Glam за советот), и потоа пудрата. Денес баш го анализирав лицето на дневно светло и бев воодушевена од самата себе. Воопшто не се приметуваше дека имам пудра. Купена е од Unique, околу 400 и нешто. [attachment=0]gosh.
јас користам од ова пудра ама не сум многу задоволна од незе навистина лесна е ама не трае многу за преку ден е супер ама за навечер не сега чекам да ја дотрошам и да си сменам некоја друга не ми одговара на моево лице