Да,Тру скин ја повлекле од продажба Препорачајте некоја слична на неа, тух ама ми е криво... Тс, имало нова на Катрис? Може повеќе инфо..
Веројатно заради новиот tinted serum, позитивни рецензии видов, ама оксидирал, ако некоја го користи нека сподели искуство.
Лесна е многу. Не се осеќа воопшто дека имате пудра ставено. Средно покривна е. За секој ден супер е.. Јас ја имам нијансата 010N, не ми оксидира.
Многу убава, лесна пудра, со средна покривност. Идеална за нормална и комбинирана кожа. За многу сува со убава хидратантна крема под неа, за масна да се сетира. Си ја утнав нијансата, но би ја зела пак посветлата.
Не, не ја порачав таа гледам мојов пост е стар, Диор што ја пишувам погоре сега втор пат ја купив и користам , ептен ми е погодена
Mala pomos ja koristam healthy mix nijansa 53 sakam da gi probam wet n wild i loreal infallible ama mi treba pomos za nijansata bidejki sakam online da si poracam?
Користам СПФ од Еуцерин, Oil Control Tinted. Прекрасно лежи на кожа, изедначува тен без да дава тежок изглед, како втора кожа, но сепак е само крема, не трае долго. Имате ли искуство со така лесна пудра, со добра покривност која е лесна на лице ?
@lunicka те читав прашуваше за пудра,пробај ја од есенц пудрата 270 денари,покривна и мн океј цена,јас ја зедов по препораки од овде и сум многу задоволна,е сега за трајност нека кажат другите дали би траела цел ден бидејки и јас многу ретко да носам подолго време пудра.
Pudra za lice ili nijansiran krem, mi treba nesto sto nema da gi istaknuva suvite delovi, nitu da masti...
Мене ми е грозна. Кога ќе ја нанесам ми е убаво лицето, АМА после некое време кога ќе се пипнам како кило зејтин да сум ставила. Ако ставам камена или во прав од горе личи на тесто. Т зона ми е масна а образите нормални, али со ова цело лице е на допир ужас.
Комбинирана ти е кожата, најдобро Боржуа перфект 123, Essence pretty natural, да ги пробаш или на Missha bb кремата.
Индивидуално е, мене па на крајот на денот ми е уште поубава. @lunicka според мене пудрите на Есенс не се за возрасна кожа. Ќе ти пратам предлози.
И јас имам позитивно искуство со пудрата на Колаген.За нормална кон сува кожа со добар крем здола ми е супер.
Оваа пудра е одлична за нормална и сува кожа, иако и мене со претежно мрсна кожа ми се допаѓаше како се носеше . Нијансите се чудни. ,јас не сум многу светла, а 21 ми е темна. Плус за цената ептен се исплати. https://coslovemetics.mk/product/enough-collagen-moisture-foundation-13-100ml/
Девојки имам мрсна кожа со проширени пори,неможам да погодам пудра,ќе ставам после неколку часа цела светнувам во лицето.Сакам да биде некоја лесна,не мора да покрива многу.Која би ми ја препорачале?