Во Фабу Ист гејт имаш MAC околу 2800 е Исто таму ја имаш Есте Лаудер околу 3000 е, јас ставаат на попуст понекогаш 25% За вечерно излегување поевтина ако сакаш , на Loreal infallible ти ја препорачувам. Таа во туба е по издржлива , слободно може да се спореди со Есте.
А оваа пудрата на Лореал шо е Perfect Match за каква кожа е? Немаше од таа True Match , па оваа ја зедов.
Сега како што гледав на нет, истата пудра е само различна амбалажа. Ако грешам некој нека ме поправи. Јас имам комбинирана кожа и супер е, подолго ми трае и не ми се масти толку Т зоната. Ама јас плус ставам од Essence Mattifying compact powder и на крај фиксатор од Golden Rose (подобар нема). Плус и братучетка ми ја користи она има масен тип кожа ми вика дека и е топ. Е сега мислам дека има и 1% хијалуронска киселина и би требало да е добра и за сува кожа. Се надевам дека ти помогнав
Не знам редовна цена бидејќи ја користам другата верзија,во стаклено ама минатата недела во Шатци прашав и за оваа,ја гледав бидејќи од мојата немаше бројче,девојката рече 600 денари е
Да , има од киселината. Вчера таму кога пробав, си ставив на раката , многу убаво се мачка и плус одма се засуши. Значи супер е. А може ли слика од тој фиксаторот шо го користиш?
Пред скоро една година барав пудра Seventeen time plus број 2 во повеќе парфимерии во Битола но, не можев да најдам, имаше од сите нијанси освен таа што ја барав. Продавачките ми рекоја дека не се увезувала повеќе заради ковид. Дали некоја знае каде можам да ја најдам низ Битола или онлајн? Дали навистина ја нема повеќе во продажба? Таа е единствената пудра што ми одговара на кожата и на тенот.
Покривна е таа 16ч., јас ја користам веќе 1 година, онака за преку ден. Не е некоја долготрајна, ама за парите е ок. Ја фиксирам со транспарентната пудра од Катрис, и добро изгледа. Не знам дали работи таа парфимеријата помеѓу Безистенот и Мајски цвет, провери таму. Или парфимеријата до Супер цени во пазарот, после Дрвениот мост.
Сте приметиле ли дека од кога ја променија амбалажата на Bourjois Healthy Mix дека е сменета некако пудрата? Ја користам долго време, но сега веќе не ми се допаѓа.. Пробав и 123, таа па воопшто не ми се допаѓа. Препорака која Лореал да ја земам? Не сум користела никогаш,но убаво ми изгледа и читам доста позитивни коментари. Имам нормална кожа во принцип, но некогаш знае да ми е посува или помасна, зависи од годишното време, но малку. Исто така искуство со камените пудри Лореал? Обично земам течна и камена иста фирма..
Лореал True Match е замена за Хелти Микс ама и на неа ѝ ја сменија формулата сега скоро, па не би знаела каква е сега, јас уште старата ја трошам.
Мислење за wet n wild photofocus? Имам комбинирана кожа склона кон акни, ми ја препорачаа како acne safe.. До сега ја користев Лореал Infallible Matte ама ја поскапеа за 50% и премногу е
Мене не ми се погоди таа... не ја ни користев и ја подарив. Порано се со оваа бев и незнам што ја сменив (менував Лореал, Bourjois). Скоро пак се вратив на истава и мислам дека ќе си терам подолго со неа. Лесна е, не ја осеќам на лице, покрива природно, не отцртува линии, потечна е и добра и за мрсна/нормална кожа. Пробај ја ако не си ја пробала.. Јас ја начекав 300 и нешто на попуст, а околу 500 е.
Мене многу ми се допаѓа. Последно неа ја користам. Воопшто не ми е тешка на лице, а солидна покривност има убав финиш и многу убаво ми лежи на лице. Сепак зависи од кожа до кожа. А и не оксидира, бар не на моево лице.
Дали некој има користено некоја од овие пудри? Која ви се погодила како најдобра, најпокривна, долготрајна...? Која е "поздрава " за лицето? - Trend !t up - Hydro stay - Wet n wild - photofocus - WFX pro - camera ready - Avon true - colour - Farmasi Luminous Serum Foundation - Farmasi Stay Matte MINERAL ENRICHED - Avon 2 во 1 матирачка течна пудра и коректор Спојлер: Слики
За "поздрава" ако мислиш за подобар состав , ќе бараш на Лавера или во категороја шминки на страната на Белина (bellina.mk) Инаку јас овие ги немам пробано па да кажам мислење
Да, за подобар состав мислев. Ти благодарам. Комбинирана. До пред некој месец немав проблем што и да ставев на лице, но сега почна Т зоната да ми станува почесто мрсна а и црнки ми се појавија и мали ретки акни на челото. Па затоа решив да прашам која е најдобра бидејќи не сакам да ставам пак се што ќе ми текни на лице.