Ревлон ја имам дома, многу одамна ја користев, по препорака од професионална шминкерка, тешка ми е за секоја вечер. Инаку добра е ептен покривна и мазна. За да оксидира не се сеќавам дали оксидира или не, одамна немам ставено... Лореал тру мач ја пробав од другарка, не ми одговара, Есте лаудер исто тешка, Диор тешка.. Maybeline мат пудрата во тубичка оксидира.. На крај пак ќе се навратам на ББ крема, најдобро ми стои на лицето, штета што брзо светнуваат.. затоа барав добра препорака за ББ крема за масна кожа.. во соодветната тема. Инаку Bourjois 123 не ми е воопшто пробана, се мислам да ја купам..
Есте е малку тешка за секој ден/вечер, да. Јас ја мешам со крем или со некоја подлога за шминка кога ја нанесувам ко за секој ден и доста подобра ми е така, не губи од покривноста нешто многу. Можеш да и дадеш шанса на Bourjois 123. Далеку полесна е од класична мат пудра, а сепак убаво изгледа на лице, не го прави да изгледа барут суво.
Affintone pudrata si ja probala? Od site pudri dosega samo ovaa I bourjois 123 najdobri bile. A BB sakam da najdam, SE mislam za misha? Imam kombinirana koza
Јас ја користам, најдобра е, течна е ама брзо се впива и се покрива. Иако имам мрсна кожа Max factor многу ми го правеше суво лицето и ми се познаваше како да ми се лупи.
Affintone нели е на Maybeline? Денес планирам да ја земам оваа Bourjois 123, а и од поодамна читам сите ја фалат. Има ли некоја незадоволна од Bourjois 123 нека се јави одма!?
@IamSexyAndIKnowIt 123 перфект е на попуст во Космо 730 ден додека во дм е околу 900. Штета што цц кремата нивна не ја произведуваат веќе таа прва ќе ти ја препорачав инаку. Имаат и бб крема ама мислам не е за мрсна кожа
Планирам да ја земам после од ДМ ако ја има, или од Синоличка(наша локална дрогерија). А, и ББ кремата на Гарниер со СПФ за масна кожа планирам да ја земам, гледам дека е доста фалена. https://www.garnier.com.au/about-our-brands/skin-active/bb-cream/bb-cream-oil-free-light-sph-25
Пробај ја од тестер прво, јас навистина сум мн задоволна од пудрата нивна, имам користено доста др и high end пудри ама од оваа сум била ептен задоволна, и многу пати ја имам купувано. И нијансите ми одговараат ако си светла и имаш неутрален подтон ќе ти се погоди ептен. А од Гарниер ја немам пробано бб кремата, ако пробаш баш пиши
Да ептен сум светла, се надевам оти ќе си најдам нијанса, Гарниер ББ кремата ја користам таа во долга тубичка по постарите амбалажи веќе никаде ги нема, во Тинекс ја имаше порано, ептен добра, како порцелан го прави лицето а сепак нежна и лесна. Штета што немат баш светла нијанса и не е мат воопшто. Дава убав сјај но светнува по 2 часа.
Heloyy devojki, imam slusnato za edna pudra 400-500 denari mislam...A mnogu pokrivala , e sega ne znam od apteka ili Dm , da ne znae nekoj nesto okolu toa? Pozz
Да, бб кремата на Гарниер е супер за масна кожа ама ја немаат во ДМ само Космо ја имам видено. Исто од пудри би ти ја препорачала Seventeen Matt Plus, мене многу убаво ми легна на кожата. Исто во Космо ја има.
Левата ја користам,мене ми е можеби најдобра пудра моментално,лесна ми е,убаво покрива и не остава траги по телефон,на раце кога се пипнеш за лице и сл. Десната ја немам пробано не е за мој тип на кожа,јас имам комбинирана кожа
Ја нема во ДМ, само во Космо можеш да ја најдеш. Порано ја имаше и во Зегин, ама мислам ја нема повеќе ни таму.
Здраво девојки. Ми треба мала помош. Во потрага сум по дрогериска пудра,која што не е многу тешка и која што не ги истакнува порите на лицето. Имам комбинирана кожа,суви образи и изразена Т зона. Исто сакам да прашам за совет,дали по нанесување на течната пудра ставате пудра во прав? Однапред Ви благодарам
Можеш Loreal infallible во стакленото шише да ја пробаш. Или Хелти микс на Bourjois. Можеш да ставаш пудра во прав на местата што ти се мастат повеќе , таму кај што ти е суво, не
Здраво девојки, може ли некоја препорака за течна пудра за осетлива кожа со акни, и да има добра покривност. Порано сум ја користела Catrice True Skin, ама веќе ја нема нигде во продажба