Јас на рака ја пробав бидејќи ја немаше да ја купам само тестерот беше. Вака изгледа лесна и се впива ,не оксидираше многу како што знаат пудриве е сега за покривност има така некоја мала до можеби средна. Но треба да се купи да се испроба цел ден да се носи и со други работи
Купен е во Fabu Spot.. По правило, првенствено е наменет за луѓе со мрсна, мешана, па дури и нормална кожа. Не се препорачува за оние со сува кожа, но со добра подготовка на кожата или мешање со некоја полесна пудра за сјај, ниту тоа правило не важи.
Периодов ми е омилена пудра Не знам зошто порано не ја купив, предобра е. Не е тешка на лице, одлично покрива, има природен финиш. Јас имам нормална кожа со масна Т-зона која што ја сетирам со камена пудра. Исто така предност е што има добар избор на нијанси. 10/10
Здраво Имате ли некакви искуства со овие пудри? Како стојат со нијанси кај нас? Каде ги има...DM, Cosmo..?
Девојки морам да купам пудра за лице, сега што ја користам пудрата од аура на крај ми е. Претходно користев Manhattan ама ја снема па се префрлив на аура ама и неа неможам да ја најдам во ДМ. Ми треба мат течна пудра, зошто целото лице ми е масно, дајте препорака
И јас се токмам оваа да ја купам за себе многу ја фалат,но не и за секој ден за посебни пригоди. За секој ден бб крем пудра.
Ја имам! Многу е добра но ја чувам само за работа и не е за постари лица многу е тешка, дури се аплицира на подготвена кожа и по малку.
https://www.deborahmilano.com/en/product/makeup/face/foundation/skin-booster-serum-foundation/ Искуство со серумов и генерално со пудрите на Дебора? Имам комбинирана кожа без потреба за голема покривност...
Од Кико, која пудра сте ја пробале да е солидна во смисла лесна а покривна? Сакам да им ја пробам козметиката, ништо не сум им користела до сега.
Искуство со Clinique пудрите? Имаат 3-4 различни линии, ми треба за нормална-сува кожа, покривност не мора голема, доволно е да изедначува. Моментално ја користам бб кремата на Кларинс, ок е и задоволна сум, но следно сакам да пробам нешто ново.
Clinique even better glow или beyond perfecting foundation concealer. Сите пудри на Клиник ги имам испробано, овие се дефинитивно за сува кожа.