Јас случајно ја земав оваа, иако не користам често пудра. Имам многуу сува кожа и не ми прави лушпи. Ама со напомена дека во лето ја користам. Сега за зима не знам дали би ми ја сушела кожата од ладново плус, па да се створат лушпи. А за покривна, да има убава покривност. Спојлер: Пудра
Zdravo Ja koristev manhatten crnata pudra no ja nema veke nikade. koja pudra bi mi ja predlozile za mrsna koza ama da e dosta pokrivna.
Еднаш ја пробав ( имам нормална / до комбинирана кожа ). Покривноста има предобра буквално се ми покри, не прави текстура многу, мислам дека би била одлична за мрсна бидејќи мене ми требаше крема под нејзе .
Одлична пудра е и премногу покривна, одговара за мрсна кожа. Ама според мене не е за секојдневна употреба, доста тешка пудра е
Ве молам препорака за стварно добра хидратантна пудра за сува кожа секогаш ми е сува но овај период премногу, значи да хидрира добро. Покривноста немора да биде преголема,Фала
Max Factor miracle second skin види ја, мислам дека ќе ти одговара. Покривноста не и е нешто многу голема, но супер е за сува кожа.
Подобра опција ти е да си земиш ББ крема ако не ти е толку важно да е скроз покривна. Таа си има во составот хидрататори (затоа и се вика Бб крема), ти ја препорачувам Missha Perfect Cover BB. Оваа покрива премногу и е баш full coverage. Madara CC кремата е многу ама многу убава, лесна, хидратантна и природна, средна покривност до минимална. На Boutjois Healthy Mix линијата имаат и пудри и бб креми - која и да ја пробаш ќе ти биде супер. Има една на GOSH Foundation Drops се вика, во составот има масла и е како серум. Нешто преубаво, само одамна ја немам забележано, побарај ја. Овие ти ги препорачувам како некој со премногу сува кожа, презадоволна сум од сите.
Предлог пудра со glowy не мат финиш што ја има во мк? нешто во стилот на e.l.f halo glow liquid filter, ја купив од странство ама ми се потроши а тука се што имам видено е мат
До која цена? Не е се мат, таа на Елф ја немам пробано , ама имаш доста glowy пудри , Clinique even better, Catrice nude drop tinted serum, Bourjois healthy mix serum, Shiseido synchro skin glow...
Јас на невидено ја пробав оваа од Дебора (ја најдов во Космо). Многу е хидратантна, покривност средна, но пепитата е утната.
Порано ја користев хелти микс ама во последно време некако многу ми е сува не знам зошто, може и до ладното време да е, ама ќе ја ставам после серуми, есенции и пак ми изгледа премногу сува. Серумот е ваљда по друга од обичната а и овие другите ќе ги разгледам, фала.