Ја користев оваа пудра од Малена но веќе никаде не можам да ја најдам, и таму кај што ја има бројчето кое го користам ке го нема Некоја замена, слична на неа ? Со исто така попристапна цена бидејќи не се шминкам многу и не ми се фрлаат многу пари на шминка
Malena и онаа мислам Impala беше, тоа е отров за лицето, подобро додај уште 200 ден земи на Есенс, околу 300 ден мислам беа. Не си уништувај лицето.
Немам читано состав ама според цената знам дека се катастрофа, ете мене ми одговара за лицето и затоа ја користев, сега ме интересира за друга некоја што е добра е поевтина (2-3 пати во година се шминкам)
Ја зема пудрата? И јас се мислам за неа. Ми ја препорачаа. Овде во Германија ја има во секој ДМ кај што сум била. Се мислам помеѓу број 5 и 10. Имам светол тен. Моментално имам Импала број 2. Добра е. При крај ми е па сакам да купам друга пудра.
Не ја зедов, ја немаше. Наместо неа ја зедов loreal infallible, гледав и таа доста фалена е, засега ми е добра, не е тешка и ми има доволна покривност
Сакам да почнам да носам пудра но сакам да е покривна и да не ме исфрла бидејќи имам сензитивно лице склоно кон акни и се… Гледам оваа на мак многу е пофалена и се но сакам да слушнам од ваше мислење. https://m.maccosmetics.com/product/...foundation/studio-fix-fluid-spf-15?shade=NW15 Ако не е најдобра ќе одам со true match на лореал барем е хидратантна
Оваа на MAC е за мрсна кожа, јас имам исто сензитивно лице и никогаш не ми правела проблеми. Ако имаш масно лице, Loreal infalliable е за тебе. True match e за сува кожа повеќе
Мене ми е комбинирана кон сува затоа сакав true match ама битно ми беше вака мислење да видам фала ти
За тој тип на кожа ќе одговара и Bourjois Healthy Mix. Само зависи колкава покривност ти треба, зашто малку послабо покрива но скроз доволно за мене. Не знам колку пати сум ја купила, идеална ми е за во зима.
Имам читано и за таа но треба да ја видам колкава покривност има ама ќе ја пробам на рака и да видам боја да си погодам. Фала ти многу
Ок.. не само ради составот што е популарна, туку и мислев веке ја нема не ја гледам никаде во продажба
Јас ја користам оти ми е најевтина. Не ставам често пудра па затоа не ми се даваат многу пари за пудра. Овде ја нема па мора да барам друга. Јас ја купив од еден маалски маркет кај мене во маало. По маркетите ја нема. А што производство е?
А на Есенс пудрите дали можеби ги имаш користено? Ги гледав и Лореал, па се мислам дали толку пари да давам. Дупла цена се од другиве две. Еднаш ја користев онаа пудрата Лукс (од Авон), ама лицето цело црвено ми беше. Па и ја дадов на сестра ми.