Мишела таа што е во стаклено(од лево) може да е покривна,нешто слично на менхетенот,зошто е mousse и е добра за мрсна кожа,а таа другата не верувам,баш прашував ми рекоа дека е повеќе тинејџерска козметика и не е покривна.
Мислам дека пудра за мрсно лице со убава покривност како Ревлон а со поевтина цена спрема моево лице нема Ја пробав таа на Деборах колор копи за мрсна кожа (бидејќи многу ја фалеа овде) ама некако не е доволно покривна за моево лице а не е лоша. Па пробај тестер тебе можеби ќе ти одговара. Цената и е околу 650 ден. И еден совет од мене обавезно користи камена пудра или во прав го намалува сјајот на лицето и баш добро се наоѓа кога си излезен повеќе време
Претпоставував дека нема да ми одговара и мене, ама сепак ме интересираат коментари во врска со оваа пудра, бидејќи читав демек тоа oil - free го спречувало светењето на лицето... Спојлер А оваа е камена или грешам?
не е камена, течна е, ама како мус (прашкасто-течна) и посебно е за мрсна кожа погодна. иначе од есенс пудруте не се многу покривни, ама зависи кој колкава покривност сака... ако некој има некој чисто лице и со мала покривност ќе изгледа супер од дебора - 24 часовната пудра е oil free, т.е. без масло, и е супер за мрсна кожа и не свети на лице. (чини околу 680 ден.)
Не е камена,таа е таа што ти пишав дека ќе ти одговара.А за оваа другава што си ја поставила и мене ме интересира,ама мислам дека не е баш покривна,ама ако некоја знае,користела нека пише
Девојки дај препорачајте ми добра пудра шо покрива... ДО сеа користев ИМПАЛА али читав дека е штетна.. Имам комбинирана кожа ... Ств ми треба пудра шо покрива пошо имам бубулици .. И сакам да земам и камена и течна и да ме фати до крај 500 денари двете ...
На бубулици не се става пудра, така никогаш нема да ти се повлечат. Но доколку мораш да ставаш стави,камена минерална во никој случај, минералната иако звучи како да е природна таа се прави од нафтени деривати.
имам комбинирана кожа и јас користам Golden Rоse таа е 250 д и после ставам камена исто на golden чини 100 денари и лицето ми е океј.. се надавам дека ти помогнав
Следна цел ми е пудрата од Ревлон. Ќе ја купам подоцна, кога ќе ми се врати мојот нормален тен сега за летово не ми вреди... Така да, ќе има прашања
Се думама измеѓу пудрите Голден РОсе или Тајм плус севентин .. Шо мислите која покрива подобро која е подобра??
Јас ја користам оваа пудра, не е ништо посебно и не прекрива многу , така да ретко ја користам. Не сакам да фрлам пари по поскапа пудра бидејќи и онака сум мала а и ретко кога ставам .
Аууу значи најгрдаа пудраа ,, А земав одамна и знам дека ич не беше добра ,, ептен е густа и остава флеки... Колор Тренд баш и никој производи не ми се свиѓат
http://www.google.com/imgres?q=manhatta ... 80&bih=610 Значи многу добра пудра за оние кои имаат комбинирана и мрсна кожа, потребно е да се стави многу малку, покрива прилично добро и кожата не се мрси како со некои други пудри.Пристапна цена од околу 370-400 денари, во зависнот од парфимериите
Јас ја користам оваа http://www.beautyalmanac.com/Manhattan- ... ake-Up/416 и сум презадоволна. Лесна е и не се познава дека имаш пудра(секако ако не претераш ) а убаво покрива. Можеби е и до типот на кожата и лицето ама мене ми е преубава. Инаку ја користам секојдневно а цената и е околу 470, 500 ден.
Јас користам Impala, ми рекоа дека била слична на некоја од MaxFactor или некоја од тие “скапите“, а оваа за разлика од нив е 150. Задоволна сум ептен, имам комбинирана кожа и оваа ми покрива се (и подочњаците и пеѓите и мозолчиња, се!).