1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    19.475
    Мишела таа што е во стаклено(од лево) може да е покривна,нешто слично на менхетенот,зошто е mousse и е добра за мрсна кожа,а таа другата не верувам,баш прашував ми рекоа дека е повеќе тинејџерска козметика и не е покривна.

2. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Мислам дека пудра за мрсно лице со убава покривност како Ревлон а со поевтина цена спрема моево лице нема :) Ја пробав таа на Деборах колор копи за мрсна кожа (бидејќи многу ја фалеа овде) ама некако не е доволно покривна за моево лице а не е лоша. Па пробај тестер тебе можеби ќе ти одговара. Цената и е околу 650 ден. И еден совет од мене обавезно користи камена пудра или во прав го намалува сјајот на лицето и баш добро се наоѓа кога си излезен повеќе време ;)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    20.097
    Допаѓања:
    84.024
    Претпоставував дека нема да ми одговара и мене, ама сепак ме интересираат коментари во врска со оваа пудра, бидејќи читав демек тоа oil - free го спречувало светењето на лицето...

А оваа е камена или грешам? :wasntme:

4. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.802
    не е камена, течна е, ама како мус (прашкасто-течна) и посебно е за мрсна кожа погодна. иначе од есенс пудруте не се многу покривни, ама зависи кој колкава покривност сака...
    ако некој има некој чисто лице и со мала покривност ќе изгледа супер :)

од дебора - 24 часовната пудра е oil free, т.е. без масло, и е супер за мрсна кожа и не свети на лице. (чини околу 680 ден.) :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    19.475
    Не е камена,таа е таа што ти пишав дека ќе ти одговара.А за оваа другава што си ја поставила и мене ме интересира,ама мислам дека не е баш покривна,ама ако некоја знае,користела нека пише

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tamy1

Tamy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    34
    Девојки дај препорачајте ми добра пудра шо покрива... ДО сеа користев ИМПАЛА али читав дека е штетна.. Имам комбинирана кожа ... Ств ми треба пудра шо покрива пошо имам бубулици .. И сакам да земам и камена и течна и да ме фати до крај 500 денари двете ... ;( ;(

7. antica20

antica20 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    28
    На бубулици не се става пудра, така никогаш нема да ти се повлечат.
    Но доколку мораш да ставаш стави,камена минерална во никој случај, минералната иако звучи како да е природна таа се прави од нафтени деривати.

8. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303

имам комбинирана кожа и јас користам Golden Rоse таа е 250 д и после ставам камена исто на golden чини 100 денари и лицето ми е океј..
    се надавам дека ти помогнав

Прикачени фајлови:

• 31HVAvyYsQL.jpg
      31HVAvyYsQL.jpg
      Големина на фајлот:
      10,1 KB
      Прегледи:
      343
  9. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.155
    Следна цел ми е пудрата од Ревлон. Ќе ја купам подоцна, кога ќе ми се врати мојот нормален тен :D сега за летово не ми вреди... Така да, ќе има прашања :wasntme:

10. Tamy1

Tamy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    34
    Се думама измеѓу пудрите Голден РОсе или Тајм плус севентин .. Шо мислите која покрива подобро која е подобра?? :| :|

11. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    Јас ја користам оваа пудра, не е ништо посебно и не прекрива многу , така да ретко ја користам. Не сакам да фрлам пари по поскапа пудра бидејќи и онака сум мала а и ретко кога ставам . :)

Прикачени фајлови:

12. T.vampire

T.vampire Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    55

Аууу значи најгрдаа пудраа ,, А земав одамна и знам дека ич не беше добра ,, ептен е густа и остава флеки... Колор Тренд баш и никој производи не ми се свиѓат :)

13. MELISSA-69

MELISSA-69 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    сите пудри од МАКСФАКТОР ми се сон :)

а, таа од орифлејм не е нешто посебна, како и сите нивни пудри :$

14. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.025
    И јас ја имав оваа, никаква пудра воопшто не бев задоволна.

15. Elen.b

Elen.b Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    40

ЕДНА ОД НАЈЛОШИТЕ ПУДРИ ШТО ПОСТОЈАТ, КАТАСТРОФА........

16. a.n.e

a.n.e Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    http://www.google.com/imgres?q=manhatta ... 80&bih=610

Значи многу добра пудра за оние кои имаат комбинирана и мрсна кожа, потребно е да се стави многу малку, покрива прилично добро и кожата не се мрси како со некои други пудри.Пристапна цена од околу 370-400 денари, во зависнот од парфимериите :)

17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Ја користам Севентин и најубава ми е, значи со години, и не планирам да ја сменам :)

18. DeadMary

DeadMary Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    53
    Јас мислам дека природно е најубаво, но и јас ставамм! ;)

19. Korisnik89

Korisnik89 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    29
    Јас ја користам оваа http://www.beautyalmanac.com/Manhattan- ... ake-Up/416 и сум презадоволна. Лесна е и не се познава дека имаш пудра(секако ако не претераш :) ) а убаво покрива. Можеби е и до типот на кожата и лицето ама мене ми е преубава. Инаку ја користам секојдневно а цената и е околу 470, 500 ден.

20. PetiteCherry

PetiteCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    35
    Јас користам Impala, ми рекоа дека била слична на некоја од MaxFactor или некоја од тие “скапите“, а оваа за разлика од нив е 150. Задоволна сум ептен, имам комбинирана кожа и оваа ми покрива се (и подочњаците и пеѓите и мозолчиња, се!).