6 саата највеќе ја имам носено, исто си стои само мора да се сетира (за тие со масна кожа) Јас ја сетирам со Mac blot Таа на Bourjois ја имам користено, супер е исто така. Оваа е мат, на Лореал не е. А не е ни сјајна.
Женски која пудра е најблиску до афинититоун на мејбилајн? Чисто да знам,тешко се наоѓа оваа пудра и има ц витамин и хиалурон ацид….штета што не трае долго покривноста на лицето… Ја имам и од лореал инфаибле 32h,ама некако нијансата си ја згрешив и не можам најдобро да проценам дали ми е океј и ја користев само летото на исончана кожа. Дава сјај како афинити,но малку потешка е на лицето.
Гледам пак ја донеле Воurjouis helthy mix serum,ja има космо...Ја користел некој да каже дали е ко старата,претходната или има разлика во составот?
И оваа пудра дојдов да ја пофалам Одлично легнува на кожа, трајноста е супер, мат е ама не она да ја пресуши кожата. Не оксидира , ја препорачувам на сите што имате масна кожа.
Мислам околу 1000 ден ја земав , ако некој знае поточно цена нека ме поправи Јас ја имам оваа нијанса 1.5n и е трета по ред најсветла. Неутрална е , првата беше мн светла розевкаста, втората по жолта, оваа испадна таман ма да би посакала да направат некоја измеѓу нијанса , малку посветла. Јас сум светла , од пудри сум користела нијанси од Bourjois 51 , Estee Lauder 1n2 ecru, MAC fix fluid nc 15 , чисто за,да споредиш нијанси
Здраво, а каде ја наоѓаш Тарте во Македонија? Јас еднаш имам купено коректор од Тарте во Сефора во Грција, но тука немам видено...
и јас од Грција .. и еве се мачам да најдам онлајн продавници за козметика за да нарачам некои ствари хахаха нема ништо во нашава земја .. оффф
јас ги немам користено но на макс фактор им се добри густи на мејбилајн така е полесна но прајмер неможам да си најдам добар за да ми ги прекрие порите