Пудрите на Евелин се одлични, која и да ја земеш нема да згрешиш. Имаат средна покривност, многу природно изгледаат на кожа и имаат добар избор на нијанси.
Види по парфимерии Јас користам комбинација од 2 пудри и тоа Essence stay all day 16h потемна нијанса и Avon true colour calming effects mattifying foundation и сум презадоволна. Лесно си го чувствувам лицето, не ми е ептен матирано
По не знам кој пат ѝ давам шанса на Буржоа и денес раскинуваме, ова не се трпи. Нема 12 јас сум со портокалово лице. Мене оваа пудра не ми одговара како ми оксидира на лицето. Е, сега викендов бев на шминкер и дечкото користеше Maike. Сега прашање ми е дали некоја ја користела до сега???
На гугл ја најдов Депилеве, ама не знам дали некоја ја користела претходно. Едно е да ја користам за нецел ден, друго е ако треба цел ден да сум со пудрава. Не знам до каква боја оксидира. MAIKE – мат подлога (depileve.mk)
Девојки што се случи со Maybelline fit me нијанса 230. Не ја произведуваат веќе таа нијанса или јас не можам никаде да ја најдам. Да не имаат замена за таа, да не е под друго бројче сега?
@Bubi*2 @violetblue Пудрата не е мат, полу мат би рекла. Не е ниту течна, ниту густа, убаво покрива за моево лице баш како што треба. Нијансата моја е 05 cool sand , јас сум светла , оваа влече малку на розево , но вака не ми стои лошо на лице. Ја сетирам со пудра во прав. Втор пат денес ја користев инаку Вака задоволна сум за комбинирана масна кожа супер е. Еве и др слика од нијансите
Јас се мислев за кико милано после твојата рецензија за unlimited течната, ама не сум од Скопје и сеуште не сум ја купила. Сега ме замисли со оваа на ГР. Кога ќе можеш пиши збор два споредба. Мене ми е битно најмногу да не оксидира, бидејќи сум ладен/неутрален тон и многу грдо ми оксидираат најчесто пудрите.
@violetblue Unlimited на Кико е исто супер, само е потешка за разлика од оваа на ГР,некако не ми е за секојдневно користење, барем на моево лице така ја чувствувам сега оваа ја тестирам, ќе пишам понатаму повеќе во однос на трајноста