Здраво, дали некоја има користено Chanel Les beiges water tint? Читам многу добри рецензии и стварно сакам да си се почастам со нешо, звучи баш топ за летна “пудра”, знам дека нема којзнае каква покривност, повеќе дава сјај и изедначување на тенот, ама тоа и ми треба, не сакам тешки пудри. Бидејќи е на водена основа, ме интересира како би делувала во комбинација со спф крема под неа?
Ќe ве молам за препорака за некоја летна,лесна пудра за лице, со убава покривност,сега за наредниот период? До сега веќе доолго време jа користам оваа (слика) ама сакам да ја сменам.
Па,не , тру мач е една од другава погоре што си ја постирала има два типа, едната во туба другата во стаклено шише.
За комбинирана кожа од која си позадоволна, од true match или таа другата на сликата, долго и е името не знам да го напишам
И јас ја имам ама мн одамна и памтам дека имаше ситни светки пудрата. Инаку нормална со мн малку мрсна т зона.
Од кога ги сменија “амбалажите” на Лореал, пудрите немаат никаква покривност. Предложете нешто друго да не е оваа. Многу се разочарав. Мислев дека ми е до кожата проблем. Конечно ќе најдеме асална дрогериска пудра, сега со оваа глупости направија. Кој ќе минува низ процесот пробување пудри, па дали одговара, дали стои….
Мене од кога ја сменаа со пумпицата лореалот серум true match пудра многу ми одговара можи дека немам за покривање имам чисто лице нормална кон сува кожа.
Кај да ја најдам пудрава на Catrice? Ја купував од дм ама сега веќе ја немаат во дм, а многу ми беше погодена. Ја видел ли некој негде?
Мислење за пудрава? Каква и е покривноста и дали е навистина touch proof? Не очекувам комплетно да не се пресликува, но барем откако ќе ја сетирам.