Јас ја користам моментално- 38 години - комбинирана кожа. Има лесна структура и многу малку количински се става бидејќи е по течна. Покривност средна, но јас немам некои полеми неправилности па ептен ми се погоди. Ја сетирам со камена на Т регија бидејки е повеќе за сува кожа. Пепитата е ужас- само тоа не ми се допадна.
Ја купив Maybelline Fit me (115 нијанса), воопшто не ми одговара иако имам комбинирана кон нормална кожа. Само еднаш ставив, дали некоја би сакала да и ја дадам, да не ја фрлам?
Предлог за некоја течна пудра со слаба до средна покривност, тинт, цц/бб крема- сеедно, за масна/ комбинирана кожа? Да издржува колку- толку во лето… @koritsaki ќе те тагнам тебе, знам дека имаш масна/ комбинирана кожа.
@Avery Јас моментално ги користам овие пудри Kiko milano unlimited foundation Golden rose 2 in 1 foundation & concealer Првава е баш трајна и покривна , втората е полесна, покривна ама не толку трајна како на Кико. Друга , омилена на Bourjois 123 perfect што ја имам купувано мн пати. И последно пробав една нова пудра на Аура што интересна ми се виде ама бидејќи имам 3-4 пудри дома не сакав да ја купам сега. Додека бев во Мк ја пробав на лице од тестер на одреден дел и е баш мат, лесна, е колку е трајна, не знам. @marama ја тагнувам да ја прашам дали ја проба ? Има и доста нијанси Јас сите пудри ги сетирам со камена или пудра во прав и тоа е дополнително важно една пудра да трае повеќе
Здраво Ве молам да ми препорачате некоја мат пудра, до сега немам скоро никакво искуство со пудри, и ми треба за вечерна прослава. Имам нормална кожа
Wet&wild photo focus Kiko unlimited foundation Makeup factory ultra coverage Estee louder double wear Top face instyle Првите 2 се средна покривност, последните се покривни. Со мат пудра треба и убав прајмер, јас користам хидрирачки, не силиконски
Предлог дрогериска течна пудра што има избор на светла нијанса, се што ќе земам ми е темно или прво е океј и после оксидира, значи многу сум бела, но сигурно има нешто што би ми одговарало на тенот.. ? Имам комбинирана кожа инаку
Ја земав 110 пред 3 дена и темна ми е, и ја дадов на мајка ми, а многу убаво ми легна на лице, ќе одам да ја земам 130, посветла ми личеше
Не е баш дрогериска, но да ја пробаш Illuskin aquaboost од Орифлем во нијанса vanila neutral јас ја имам многу ми е светла можеби ќе ти одговара.
јас сум доста бледа исто и Catrice ми одговара со нијанси, ја имам HD liquid coverage , soft glam i коректорот camouflage сите ми се нијанса 010(имаш и 05 за коректорот)