Тиктокификација на дебатен клуб: Заеднички профили на парови

Discussion in 'Општи дискусии' started by theowndemon, Apr 21, 2024.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Тоа е sooo 2010s. Како и самиот фејсбук. Фејсбук немам повеќе од 5-6 години. Ме потсетува на тетки со семе синапово цитати, пиши ,,да" за Св. Петка да влезе во твојот дом (навала од ,,да" во коментари), заеднички профили, мажена жена која се потпишува ,,Stojanka Trajkovska EX Stavrevska", цели албуми од одмор без некаква селекција на слики у фазон ,,Elena added 200 photos to album Summer 2013", ини фини, цитати од џамбазов, политички сатуси, споделување на песнички од јутуб. Пензионерска платформа. Мислам дека и најмногу говор на омраза токму на фб имам читано.

2. Mazegin

Mazegin Популарен член

Ауу да. Мнг смешна работа ми е тоа. :rofl:
    Некако повише ми делува како презиме од прв брак, уствари моминското да ти било. :rofl::rofl:

Едит: членот погоре напишал нешто во врска со мал милион албуми. Мислам дека луѓето веќе нема што не објавиле на фб. Каде јадат, каде пијат, еднаш на почетна ми излезе пар гушнати и легнати во џакузи. Дел од коментарите беа “хејеје од што е матна водата?” :worried: Не знам која е поентата на такви пре интимни моменти да се објават на соц. мрежи? Да се пофалат на комшиите најверојатно. :?: Што според мене е простачки и грозно. И не е задолжително секое кафе и оброк да се сликаат. :rofl::rofl::rofl:

Last edited: Apr 22, 2024
    Anyshka, VDT2906 and Mrs. right like this.
  3. eliesaab

eliesaab Форумски идол

• Како гледате вие на заеднички профили на парови?
      - Ужас, како едниот партнер да е принуден да прави нешто такво, само за да "заслужи" нечија доверба.
    • Која би била причината за постоење на истите?
      - Недоверба, љубомора.
    • Дали постои страв од изневерување и дали затоа би постоеле заеднички профили? Колку би биле ефективни?
      - Да, затоа и постојат. На една моја пријателка од личен, профилот ѝ стана заеднички. Она е прилично тивка и повлечена, многу културна. Ама не се противеше. Често мене кога ми беше потребна мажот ми враќаше. На крај ќе речеше тука не е х, туку у. И после кога ќе се видевме мораше да се правда. Мене ми беше незгодно, избегнував и да ѝ пишувам зошто често со тоа како да ја ставав во незавидна позиција.
    • КОЈ од партнерите го контролира профилот? Дали има можност за еднаков пристап?
      - Машкото, секако. Нема можност за еднаков пристап.
    • Што при разделба/развод?
      - Пријателката од погоре имаше развод. Буквално мина низ пекол и до ден денешен не ми кажала ништо лошо за мажот. Не дека не гледав што се случува. А не бев само јас свесна за односите меѓу нив.
    • Дали се работи за зависност од партнерот? Како е љубомората вклучена?
      - Жената се облекува(ше) многу скромно, мажот често ја стегаше за лакт и беше љубоморен. Она не се ни фарбаше (со 1/2 бела коса) ама ептен убава и кротка жена, буквално невозможно да не привлече внимание со нејзиниот карактер. До ден денешен е истата, сега живее далеку поубав живот и си замина, оти виде дека нема аир.

Petar Pan 085, Gosh, anggell and 2 others like this.
  4. Bouncing Joy

Bouncing Joy Истакнат член

Немам проблем со заеднички профил иако јас лично не би правел ама мислам дека заеднички профил во брак е еден гест на љубов и почит пошто во брак нема што а и нема потреба да кријат било што меѓу себе брачните партнери освен ако некој сака да шврља настрана по социјални мрежи ондак да потребен е посебен профил.

Моментално сум во врска каде и двајцата ги оставаме телефоните на маса и немам проблем да и го покажам телефонот и да и отворам чат кога ќе го побара тоа од мене а нема ни таа проблем кога јас ќе го побарам истото. Некој ќе рече љубомора и посесивност ама ако ти го сакаш и почитуваш партнерот нема да имаш проблем да отвориш чат и да кажеш со кого пишуваш пошто во врска/брак не треба да има никакви тајни

5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Многу ми е загреота

Scott Weiland likes this.
  6. Rovena

Rovena Истакнат член

Покрај наведениве причини во воведот, има уште една.
    Тоа би биле маж и жена што воопшто не се замараат за фб, не постираат ништо, не лајкуваат, користат само за да следат промоции во Тинекс, Рамстор, Сити мол. Имаат горе долу ист круг на пријатели, и немаат потреба од два профили, зашто интересот е единствено тој. И да, пак е глупаво да се двајца потпишани, ама и самите социјални мрежи се глупост.

Mumoftwo30 and Gosh like this.
  7. Manako2

Manako2 Истакнат член

Една мајка,заедно ни учат децата па нема фб,го користи тој од мажот и. Немој да си пишува со други тој,така ќе го контролира.И сега двајцата ги читаат сите пораки. Еднаш во кафич,ајде да се сликаме и означи ме. Не дека некој ми брани ама што има да стои на мој профил туѓ маж што не го ни знам. Престанав да и пишувам освен на вибер,ќе ми чита женски муабети секој ден нечиј маж.

Gosh, Anyshka and eliesaab like this.
  8. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

За мене нема поголема глупост од заеднички профил, ни во врска ни во брак. Како да немаш сопствен идентитет. Секој човек си е за себеси. И нема врска то демек ајде во брак сте па така нема некој да се швалерисва. Тој што сака да си оди наоколу дали имате или немате заеднички профил ќе го прави тоа. Плус ти пишува некој порака пример другарка и зошто партнерот да чита? Која е поентата? Можи другарката сака нешто само мене да ми кажи....

Mumoftwo30, Anyshka and eliesaab like this.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Каква гест на љубов со заеднички профил?
    Аха да, тој/таа што сака да швља сигурно ако имаат заеднички профил нема да швљаат, која глупост.
    А што има партнерот да ми чита што сум пишувала со другарка, или обратно, може сака никој да не знае.

Mumoftwo30 likes this.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Ма каков заеднички профил, јас ни креветот не го делам со него не па профилот. :rofl:

11. Anyshka

Anyshka Популарен член

А после развод на кого ќе му остане заедничкиот профил? :D

12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Незнам за профилот ама креветот јас ќе го земам :rofl:

FridaodaMk, Mumoftwo30 and Anyshka like this.
  13. Corika

Corika Истакнат член

Marija Kire Stojanovski denes slavi rodenden....
    I ti od kultura pises srekjen rodenden a nemas pojma na koj e...
    Se naoga nekoj pise: :Dsrekjen rodenden kolega da si ziv I zdrav I od dole komentar fala mnogu kolega ama na Mare e rodenden :D
    I sto da se odgovori poveke....:D

FridaodaMk, Mumoftwo30 and Anyshka like this.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

90% од тие заедничките профоли имаат и посебни профили под друго име..

15. Petar Pan 085

Petar Pan 085 Истакнат член

Точно
    Така да нее правило ако имаат заеднички профил нема да се изневеруваат , ќе си направи лажен профил :D

Mumoftwo30 and Anyshka like this.
  16. macalavica

macalavica Популарен член

Имам пријатели со заеднички профил, мажот е во странство жената е тука, и најјако е кога сами си коментираат на слики,ке пише он многу те сакам и она му враќа од истиов профил,абе циркузи се.

17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Они и синг ко се, праат лажни профили па што останало за во брак :D

FridaodaMk, Anyshka and Petar Pan 085 like this.
  18. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Ова ми е тотално без врска. Подобро да немам профил отколку ова да стои.

Anyshka and Petar Pan 085 like this.
  19. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Глупости во колор издание.
    По тоа ќе процениш колку им тежат мозочињата.

Anyshka likes this.
  20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Нема кој не познава или нема видено некој ваков профил и најјаки се жими се :rofl:
    Едни познаници, Југославија генерација имаат заеднички профил ама КирчеМаријана Трајковски
    Името и презимето споено. И ако го бараш Кирче пример, нема да го добиеш оти Маријана се расправа у ЖДМ. Ама Кирче стои на профилот и неговиот роденден е ставен, пошо он е мажот во куќата нели. ( Ова се нивни зборови, не јадам трици на празно :rofl: )

А еднаш женава ми беше пишала за вагинален проблем, дали сум имала искуство. Викам сигурно нема да ти се исповедам на профил кој што маж ти го чита, незгодно ми е. И ми се јави накурчена " па секако ќе му кажела она на него, шо имало врска дали сум пишала "

И тука можеш да видиш колку им сече паметот и на Кирче и на Маријана :rofl:

А на прашањето зашо немаат посебни профили, "Не им требало, се си кажувале они, баш се"

.. проблеми у глава се ова јас мислам :)

Thread Status:
Not open for further replies.