1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

"Тиктокификација" на дебатен клуб: boy mums и girl dads

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од theowndemon, 3 јануари 2024.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    29.258
    Не знам од каде да започнам на темава. Многу често ми излегуваат видеа од boy mums како си ги бацуваат децата во уста, пример обратното таткото да го бацува девојчето во уста фала богу го немам видено. Мене ова ми е преминување на граница, зошто децата уште од мали прават imprinting и ќе има малку така погрешен атачмент со мајката, и се раѓа едиповиот комплекс.

Мајките исто изразуваат многу поголема грижа за машките па дури и overprotecting, супериорна ја претставуваат врската мајка-син. Тие прават се за децата, меѓутоа за жал доста често тоа продолжува дури и кога децата не се веќе деца туку и адолесценти па и возрасни единки. Додека женските деца се воспитуваат на навики од типот: чистење, готвење и сл.

Во 2010 имала некоја студија каде учествувале 2500 мајки и 90% од мајките признале дека иако знаат дека е погрешно, сепак поинаку ги воспитуваат машките од женските деца. Исто така студијата открила дека мајките се два пати повеќе критички настроени кон ќерките отколку кон синовите. Половина од испитаниците откриле дека се повеќе поврзани со синовите.

И кога ти едно дете растеш вака со посебна љубов и зборување како е најдобро дете на мама, и мама се ќе му зготви и направи тоа машко дете ќе прерасне во личност која ќе чувствува entitled(не ми текнува на соодветен мк збор извинете). Понатака во животот во неговите врски ќе се одрази доста негативно. Ама растеле со мајка што нивните погрешни однесувања ги коментирала boys will be boys.

Од друга страна за girl dads мене многу ми се свиѓа трендот каде што таткото си игра чајанка со девојчето, или фризерски салон и сл. Како што имаше некој погоре пишано убаво е да се учат децата на вакви вредности и да знаат да препознаат вистинска љубов, и да се почитуваат себеси. Сепак не треба да се оди во екстреми како со boy mums, меѓутоа добро е да се гради самодовербата на децата.

На nextredstyle и Mrs. right им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.555
    Допаѓања:
    38.559
    Па подобро да прекинеш да работиш со млади луѓе после глупостиве што ги истреска.

3. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    377
    Денес се смета како неработен ден, ама еве утре ќе те послушам и ќе си дадам отказ. Хахахахахаххахаха.

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.040
    Допаѓања:
    66.623
    Бекам нема гајле.:* :D
    Има и посебна тема за ова, па не би да навлегувам овде.

5. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    29.258
    :tmi: Па и не мораше да видам :D

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.