Здраво девојки, тсх ми беше покачено 6.5 (хипо) и ми дадоа терапија еутирокс од 25 и за викенд од 50, дали е во ред со терапијата да си продолжам да пијам и селен гинекологот ми рече дека не смета на два дена доколку го пијам
Здраво девојки, подарувам фемибион 1 без јод, купен во Германија, испиени се само три таблети. Кој има потреба нека ме контактира во лична порака. Поздрав
Здраво девојки на сите јас сум 20та недела бремена и ако може ваши искуства Правев крвна анализа и плус направивме проверка на тироидната TSH и FT4(Тироксин) и овој FT4 ми е под граница а TSH нормален во 16 -17 недела правев проверка исто на тироидната и тогаш се беше во нормални граници но сега ова и малку сум исплашена и испаничена ќе ве молам за искуства и мислења. Ви благодарам однапред P.S. Само овие два се испитани без FT3 а гледам некаде и тој го испитуваат искрено не ми се јасни никој од трите кој што е затоа ве молам за искуства и мислења
Здраво девојки, дали тие со хипо хашимото во бременост продолживте да пиете селен? Мојот ендокринолог ми спомна во бременост селен не треба
Мене ендокринологот ми даде да пијам но гинекологот ми рече да не ги пијам често така да после две недели престанав си пиев само еутирокс
Здраво девојки , како успевате да закажете кај др Синиша ? Не можам да начекам слободен термин на мој термин ...
Дали со ТСХ околу 3 вредност, сите почнавте со терапија од позитивен тест, доколку не сте примале претходно?
Mislam deka nema potreba od terapija vo granica na normalata e 3 jas sum so hiper funkcija I piev terapija do pred 3 nedeli I mi ja isklucija a od Sam star tsh mi bese prvo 3.75 pa 3.50 I mi kazuvaa deka e vo red se dodeka e vo normalni granici nemalo problem
Сега бремена си? Мене за бременост ми кажаа под 2,па сега си чекам да се намали под 2 со витамини. Ама како што читам на многу е и повеќе покачена па имаат здрава бременост. Мојата пред 2 недели беше 3.4
Da bremena sum 12+5 vcera bev na patofiza I Sega cekam rezultati... Bas od tije pricini deka trebalo da bide ponisko vo bremenosta odma otidov kaj Dr na patofiza I mi Vika cim e vo normala ne e problem... taka da mislam ne ti e problem Ako tsh ti e 3
Dobro ti e 3. Jas pocnav so 12 sreka na vreme otidov da mi ja zgolemat dozata pa eve sega se sreduva poleka fala mu na Boga.
Здраво девојки Имам цел живот проблем со тироидна а сега сум 10 недела и ТСХ ми е мн високо 17 Како закажувате за на патофиза слободни термини има дури по 2 месеци
Ако не можеш да стигнеш до патофиза, може да отидеш кај др. Стефанка од Ремедика. Јас не сум од Ск, а со нес комуницирам на вибер за резултатите и жената е ептен достапна за се.
Претходната бременост слично ми се случи со tsh,и со докторката од патофиза комуницирав на маил- и ги испраќав резултатите од приватна лабораторија и ми ја корегираше дозата. Цела бременост така ја терав. Контроли на три недели А каде правеше испитувања, во која лабораторија