Од лани во март ми се исти антитела, Во 6та недела тсх ми беше 5.54 и почнав со 100 еутирокс сега после 3 недели пак скоро 7 Катастрофа Многу ми е страв со детето да е нешто
Многу висок тсх како за во бременост. И антителата исто така. Иако позагрижувачки ми е тсх сепак. Најбрзо што можеш нека те види ендокринолог. Најверојатно одма ќе ти зголеми доза.
Незнам катастрофа сум многу ми е страв за детето Сите анализи ми се катастрофа и со тромб и висок д димер и мутации Ендокринологот ми е втора смена денес
Не ти се високи. Јас сум нон-стоп со многу повисоки антитела... Сега не ми ни провери докторката моја, а одамна немам проверено. Тсх само ми го контролира...
Па последно пред 1м ми беше 2.2. Кога останав бремена во декември одма мк скокна и покрај терапија на 6.1. Па ми ја покачија терапијата и од 12ти дек до 9ти Јан, се спушти 2.2. Сега за 1м сум на контрола пак да видиме колку е.
Јас бев на 75 еутирокс па кога забременив тсх ми беше 5.50 мислам ми покачи на 100 и после 3 недели пиење таа доза тсх 6.99 и од денес сум на 125 Незнам што се случува луѓе со мене, и антителата од лани исти не мрдаат превисоки Ќе дојдам на 300 еутирокс Ама мене само ме мачи јас што сум со близначка бременост од кој едниот е празен, дали тоа има врска за одземање на хормони од штитна и овие мутации со високи д димери и скратено време, ова никој незнае да каже ниту докторите
Какви пренатални пиеш? Јас пијам Пре Мама и во нив има јод и селен.. Јас пред бременост на 50х4, 75х3 дена. Кај мене си се погоди терапијата па.. Како ја пиеш терапијата? Јас сабајле како станам апчето и после 1ч не јадам, не пијам.. Антитела не ми проверува мојава сега.
Јас во прва бременост пиев тие pregnacare И ми спомна да не ги пијам дека има јод во нив, само да пијам д вит и фолна Пиев фолна таа 0.4 на алкалоид од своја рака Ама кога испитав мутации ми пишале да почнам со метилирана б12 метилирана фолна, тоа пијам секој ден А за еутирокс кога ќе станам пијам и после пола час почнувам да јадам Ама јас цело време сум гладна, и тоа боли во желудник како да постам од се, дали од шеќер дека ми е 5.7 по 10 часа на гладно, денес проверив пд прст беше 5.0 на тие апарати од дома Мене ми даде ендк.да проверам урина, крвна слика, вит д калциум, антитела и тироидните со глукоза и повеќето беа лоши, инаку тука ги ставив резултатите, незнам дали виде а за селен, купив бразилски ама не ги јадам. Некаде прочитав дека не смеат во бременост, незнам
Јодот па баш треба за тироидната... незнам зошто да не ги пиеш... Во Премамава има мала доза на јод и селен, ама мене супер ми делуваат. Дури и железото ми е одлично. Се сум анемична пред бременост, како почнав Пре Мама, се подобро и подобро на крвна слика.. сега ми е 28 железото. Прашај пак за витамини со селен и јод.. и пробај повеќе време после апче да издржиш да не јадеш, 1ч... Јас станувам децава ги спремам за школо во 6ипол, тогаш веднаш го пијам апчето. Еве сега 8 е скоро, не сум уште јадена. Сега чајче камилица ќе пијам, па ќе јадам...
Ne mi e jasno zosto kaj nas mnogu se protiv Jodot , a imam islusano i iscitano mal milion literatura deka jodot e mineral koj e neophoden za stitnata zlezda. Eve i Dr. Branimir Nestorovic ima emisija vo koja javno govori deka e mnogu vazen za rabota na zlezdata kako i za zacnuvanje ...ima edna Jadrankina otopina vo Srbija koja isto govori deka blagodarenie na jodot se imat mnogu zeni realizirano kako majki. I velat deka site sto ziveat pokraj more i vnesuvaat poeke moorska hrana se pozdravi bidejki ima jod
Незнам и мене беше чудно зошто сега повеќето го забрануваат јодот за нас со хипо хашимото Јас идам кај Бојаџиев и таа ми рече Еве скоро саат чекам да не јадам А и за храна исто ми рече да пазам на се скоро за шеќер
@nancyyy ми покачија пак и мене. На 100мг ме стави, цело време. Најверојатно како напредува бременоста, така повеќе си бара организмот.. За месец ипол пак на контрола ми рече, ама јас TSH ќе проверам и порано...
Јас прв пат после скоро година дена да видам тсх да е 1.60 Почнав да плачам, дека на 6та недела тсх ми беше 7 и од утредента сум на 125 и сега ме остави на таа доза, јас на 3 недели проверувам така ми го дава упатот за лаб. А јас дека пратам хемостаза и д димери и во ист ден вадам крв за се Ама мене тсх мн мн ми варира Мене исто ме мачи зошто секој пат мора да пратам цела крвна слика, со глукоза, д вит, калциум урина Сега ќе барам само фт4 и тах ако дава само така Колку ти беше тсх што ти покачи на 100?
4.6 сега последно ми беше со таа што ми ја препиша кога забременив 3х75, 4х100. Првиот месец со таа падна на 2ипол, ама еве пак си се качило и ме стави сите седум дена на 100мг.