Јас до сега доктор да намали доза не сум сретнала И мене во прва бременост ми се зголеми дозата минимално и ми остана таа и во вторава бременост. После првата бременост иако ми беа ок резултатите не им дадовме шанса на послабите еутирокс, како и да е, првата година по породување хормоните само по себе се хаос и ич мислам не треба да чепкаш дози, само со консултација со докторот и може телото само ќе побара помала доза. Тебе ова ти е препишана навистина висока доза и убаво треба да се консултираш, јас и другиве членки гледам сите убаво пишале имаме свое искуство, но ова е навистина висока доза и ако ја дале сигурно е со причина. Друго, бебето од 6тиот месец во стомак си има своја тироидна и не се замара со твојата, твојата работи за тебе и за да го служи твоето тело во моментов Барем така ми вика мојата докторка, до 6ти месец работи и за бебе и за мајка, потоа само за мајка, веќе тоа си има своја тироидна И пак ќе го повторам тоа сите што го пишале, стресот е најголем непријател на тироидната и на нас со хашимото, не можеш ништо да направиш освен да се опуштиш, генот ако го пренесеш не влијаеш на тоа, битно нема потреба сега од стресов, фокусирај се да најдеш добро второ мислење за да те следни последниве месеци А после некое време година/две кога ќе се осеќаш како човек пак после породувањето, со исхрана и добра терапија и контрола, мислам дека ќе можеш и да намалиш и доза
Ти благодарам за советот ќе пишам и јас за 10-15 дена да видиме како ќе ми се резултатите и што ќе направам во иднина
Zdravo zenski Dali sve imale situacija od eutiroks 75 da dobiete angiomi po teloto posto od kogi zapif tabletite za tiroidna od togas mise pojavija pred toa ne iskustvo Ve molam
Jas od koga pocnaf dago pijan eutiroksot sum katastrofa luge so se i Suva koza i angiomi nasekade neznam kako kese spasime od ovie tiroidni
Прашувам за сестра ми бремена 20недела по проверка на тсх на тиродина, денес ги зеде резултатите 4,5 е тсх. Многу се исплаши бидејќи нема терапија, гинекологот и рекол до 2 е ок во бременост..се надевам ќе успее да стапи утре во контакт со ендокринолог, бидејќи денес не го доби, но и мене сега ми е на мисла затоа пишувам дали се можни компликации ?
Да и треба терапија, ќе се регулира нека се консултира со ендокринолог побрзо. Јас секој месец проверувам Тсх и фт4 во бременост по насока на ендокринолог.
Проверува и таа, пред 1 месец и беше 2 но сега ете се покачило . Фала ти на одговорот, се надевам брзо ќе се регулира.
Da da kje i ja smenat terapijata i kje se regulira. I mene preth mi bese 3 i nesto mi ja pokacija malku i ovoj 1.8
Не е страшно, јас бев на терапија и кога останав бремена во 7ма недела на проверка ми беше скокнато на 4.5. Со прилагодена терапија и секој месец проверка ќе биде во ред. Штом и било 2 минатиот месец значи не е високо цела бременост, ќе и дадат терапија и ќе се спушти за месец.
Ете ме на претходната страна со тсх 5,ми покачија терапија и во рок од еден месец падна на 1,9. Супер е чим не било цела бременост високо,само да добие терапија брзо ќе се нормализира