Инаку се изненадив кога уствари најдов научна студија за тоа на која страна треба да стои тоалетна хартија. И повеќето научници се сложни дека треба да стои како на првата слика, односно да паѓа спротивно од плочките. Причината е што ако лизга по плочките поголема е веројатноста да се залепат повеќе бактерии на неа. Затоа првата опција е похигиенска. Шо се однесува до тоалетна на машина за перење, малце ми е шубе пошо сите ја фаќаат и држат, особено ако има она картонско дупче, значи сите ставаат таму два прста коа кинат, и не знам колку е хигиенски. Мислам дека перфекс најчесто. Никад не купувам една, секад купувам големи пакувања 8+2 или 10+2 зависи како ќе е акцијата. Едно никад не би купил смешно ми е. А од друга страна, не знам зашо, коа купувам тоалетна ми е безвезе коа ќе ја ставам на каса цело пакување. Као, сите знаат за шо ти е, и ми паѓа незгодно. Даааа, пошо it dignifies us when we do undignifying stuff.
Toaletna hartija,piiiiipsssssssssssssssssssss. Ajmo Ja ne koristam tojlet,ja samo akam gajcite i teram.Ima mnogu hemikalii vo toaletnata
Јас сум од малцинството, на машина ми стои. За ова буквално сум иста, кога ставам тоалетна на каса многу незгодно ме фаќа.
Pa stramota e hartija da se kupi i vloski,najdobro vo vesnik zavitkani neka se. Zato jas ne koristam ni toalet ni vloski.
Про-прва група сум, најверојатно затоа што така е најлесно за дофат. Маж ми најмногу ја троши затоа што ја користи како палома, си има човекот проблеми со синуси, алергии. Секогаш го зезам дека тоалетната кај нас goes away like candy поради него
Не ми е на машината за алишта пошто таа не ми е во вц-то. Така да кај стигнеме ја оставаме. Не ставивме држач зошто не ми е ич практичен, зафаќа место и е само уште една глупост што ќе треба да ја чистам и пребришувам. Не ми е јасно бе вие што не користите хартија шо правите? Мислам ок ако се миете, ама пред тоа не се проаѓате со хартија? Бар еднаш? Инаку вчера сабајлечки излегов на тераса и баш пред мене во тоа несредениот дел подоле, во грмушките, видов еден чиче како од клекнат си стана си ги подигна пантолоните и си замина. Жими се ми се згади.. И редовно ми кажуваат комшии дека луѓе какаат таму ама стварно не морав и да видам. Не знам што е погрозно, што не се бришат после тоа, или се бришат ама не се мијат.. Не ковид, тифус ќе не фати...
Kaj mene stoi nad masinata, najmalku se dopira do bilo sto i najhigienski e, tie drzacite na zid mnogu neprakticni mi se nekako. Btw ne mi se jasni ovie sto ne koristat toaletna.
Ама ич не ни погледнувам како стои тоалетната, се додека ми е при рака е ок. Боже зар и за тоа има правила?