Не може секогаш се да е "розево",нормално... Ама мислам дека се е до начинот на кој го гледаме животот,се е до начинот на кој размислуваме.
Еднаш на дедоми како помала во ефектна ситуација враќајќи се од школо му реков...Само мене ми се случуваат вакви работи , кој малер сум , го мразам животот, се мразам себе си ... А дедоми таков смирен и тивок како што си беше ... ми рече ...Убавата на дедо, сине мора да ти се случуваат и вакви работи за повеќе да ги цениме и паметиме убавите денови, еве на дедо најсреќен ден му беше кога Ти се роди ... ми фалиш дедичко Животот не е лош само понекогаш е неправеден, се со цел да правиме разлика помеѓу доброто и лошото. Но накрајот на својот век непознавам ниту еден кој му било криво што го живеел...па макар било тоа за тој еден среќен ден што го имал....
Тензичен е и стресен, што не мора да биде, но луѓето го направија таков и сите така живееме. Главно поради будалите кои не виделе поинаку и подобро.
Па сите маки и проблеми ни доаѓаат од главата и мислите. Сите "лоши" работи што се случуваат во поширока смисла се наш избор..
Мислам дека како оди светот напред животот од една страна ни се подобрува но од повеќе страни ни се влошува. Иако технологијата зема замав, на прв поглед ни се олеснуваат многу работи, но сепак има една темна страна во квалитетот на живот. Како да станавме роботи. Трчаме да постигнеме нешто само се што се појавило на пазар и да не сме подолу. Се и сешто се произведува и врвот на пирамидата си прави што сака со обичните луѓе. Мафија на фармацевтска индустрија, мафија со ГМО производи, убиства војни итн. Не знаеш веќе ни што јадеш, ни што пиеш, што дишеш, што е со козметиката што ја користиш и така до бескрај. Медиумска контрола, црна хроника, страв кај народот. Конкретно за Македонијава, од каде да се почне. Една позитивна работа не ми текнува да кажам, освен тоа што барем сеуште може да се јаде природна храна ако не го забранат и тоа, па да мора и овде да купуваме спакувана пластика. Тотална анархија е, порано беше нашминкана, сега е апла. Кој има пари ќе прави што сака и пред никој нема да одговара,ќе краде ќе убие и никому ништо. Нема функционална институција, нема одговорност. Се кладам ќе дојде ден, кога секој влијателен ќе може да си шкрта и документи и да ти дојде дома еден ден и да ти рече куќава е моја, еве имотен лист, летај од тука. Се сеќавам на фрката со пензискиот фонд, кога уплаќани пари за пензиско осигурување си биле пренасочени на друго место и као никој не им знае траг. Незнам како заврши тоа, ама страшно ми е мене веќе. Ова со Боки и Јанева е само апгрејд на циркусот. Мислам дека кога некој игра не лути се човече, е посериозен од било која власт во државава. А толку ни е убава државата и има услови ама нема "луѓе". Ќе живееме навидум нормално додека не не снајде нешто па да мораме да тераме однапред изгубени битки со нашата држава. Живот во апатија, во кој поради константна напнатост и стрес не можеш да им се израдуваш ни на убавите моменти.
И јас сум во период во кој полека влегувам во светот на возрасните.. Кога ќе видам што ме чека до прва.. страв ме фаќа.. Ми иди да си заминам .
Нема среќен живот ..има само среќни денови ... Мене најмногу ме повредува неправдата ...Барам само правда и рамноправност , но во животот на жалост тоа го нема ... Овде луѓето се злобни,лоши,завидливи ,љубоморни , гледаат да ти наштетат ,да те гледаат како тонеш , се радуваат како страдаш ..на некој начин стварно негативно сето ова ни влијае на животите наши ....не дека во странство животот е мед и млеко , ние само сакаме да избегаме од овде од оваа злоба таму каде што не не познаваат и никој нема да не повредува и навредува ... Едвај ја чекам визата и овој пат никогаш нема да се вратам ...
Лош е за сите, само некои се многу добри глумци-глумат дека имаат совршен живот, други пак многу добри лажговци-се лажат дека живеат совршен живот