Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Топлес

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Superiska, 9 април 2010.

?

Се сончате ли топлес?

1. Да

34 глас(а)
    11,6%
  2. Да, но само во странство

81 глас(а)
    27,7%
  3. Не

177 глас(а)
    60,6%
  1. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Јас не сум се сончала топлес,ниту пак сакам да се сончам топлес, од причина што ми е срам и секакви луѓе има по плажине, дефинитивно во Македонија тоа не би го направила,можеби на некое друго место да,но сепак би размислила дали да го направам тоа.

2. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Не сум се сончала досега , но планирам тоа да го направам ..здравје..следно лето :)

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  3. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    9.377
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.789
    Јас би сакала, но овде тоа не е каркатеристично и наредниот ден сигурно ќе се најдам на интернет. Овие кај нас на танги збеснуваат а не па на тоа.

На tessie и Luna91 им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.363
    Не сум се сончала топлес (освен во солариум :D) и не ни имам желба да се распиштолам така на плажа.

На Rama и fallenangel им се допаѓа ова.
  6. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    6.381
    da , bi se sonchala , ama ne kaj nas :)

7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Не знам дали би се сончала, али ако го правам тоа би било некаде во странство.
    И мене ме нервираат оние кои се слекуваат без око да им трепне пред мали деца, имаат осет?:^)

8. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Makedonija ne e za toples,jas ja sakam kako moja zemja ama ova sto se sluvuva e katastrofa,ovde da ima toples plaza poveke ke bidat mazi nego zeni,ako nekogas ima pak ke razgovarame :D

9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Јас не би.
    Лани во Ханиоти група битолчанки дојдени сами на одмор без мажи а во зрели години се сончаа топлес.
    Ај кажете ми, дали личеше на плажата устегнати како некои китови со цицките развлечени.
    Имаше еден млад брачен пар кои намерно од што има беше непријатно да ги гледаат растересните тетки се вртеа со грб и си играа карти.
    Дури срам ми беше да се свртам натака

Бар да беше нешто убаво, да видиш-да завидиш...

На Leat, Rama, fallenangel и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Читајки ве помислив дека сме живеам во Иран или Кореа каде топлесот е нешто страшно и вулгарно. Но мене најинтересни ми се оние кои велат овде не можеби некаде надвор. Тоа му доага исто како јас да кажам, овде не би менувала партнери ама да отидам надвор би се растурила од е***е. Човече, или си или не си, што има врска дали тука ќе се собчаш топлес или таму. Лугето отидоа на марс да се сончаат а ние овде дискутиране за топлес, што е сосема нормална работа во цивилизираниот свет.
    Јас кога би имала пари би одела на нудистичка плажа додека за топлес можаж и во мојот двор да се сончам само се плашам комшијата да не ме пријави за сексуално вознемирување.

На marlonbrando69, BoyL, ane.bella и 4 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Шала на страна ама во Грција еден изветреан кавадарчанец си ги соблече купаќите и си го сончаше ,,таквото,, па го пријавија и дојде полиција...
    Не смеело да се сонча гол.
    Пола саат се мачкаше човекот да не му изгори,ама џабе беше.

Така да...бери памет у глава за комшијата:D

На eloves, fallenangel, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    :rofl::rofl::rofl::clap:

На Arthur и referentka им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Сите ли сте такви од тој крај Вие ??
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

14. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Што сакаш да кажеш @Strumka22 , дека во Охрид би се сончала топлес без проблем, или во Грција со 80 % Македонци околу тебе ?
    Јас се сончам топлес, ама јас кога ќе проценам дека ми е ок и дека е во ред.
    Со оглед дека одморите скоро сите ми биле надвор од земјава, сум се сончала топлес повеќето време, но не и секогаш, зошто сончањето и онака не ми е важна активност на плажа.

15. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Da ne me pomesa nes ne te raz :D

16. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Не би се осмелила на такво нешто срамежлива сум по природа кога е во прашање покажување на моето тело дури и во костим за капење не ми е баш сеедно да се чаталам и друго кога сум на одмор побитно ми е да си уживам во брановите на водата отколку да се печам на сонцето за поубава боја на тен да добијам.

На referentka и LUCERKA им се допаѓа ова.
  17. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    А зошто да не? Има ли некоја разлика дали градите ќе ти ги види некој германец, или некиј битолчанец? Според мене тоа е исфолиран морал, пред странци е ок а пред наши не. Ајде дајте ми реалнен аргумент зошто е ок да се сончаш топлес во Египет или некое поегзотично место а не е во ред во Охрид? Според мене сончањето пред 1000 луге е исто и пред наши и пред странци и нема врска дали е во Охрид или Тунгузија. Немој само да ми кажете дека странците се културни луге а нашите се кретени, затоа што идиоти има во секоја нација и било каде на светов
    Исто така не сфаќам што е толку трагично ако некој ти ги види градите на место каде тоа е прикладно? Не е ок на пример во автобус да се појавиш топ лес ама на плажа е сосема ок. Исто како што не е во ред да ти се гледаат гаките на јавно место ама ок е купаките на плажа што е скоро исто, ма да во некои случаи купаќите може да откриваат повеќе отколку гаките.
    @referentka Тоа е веќе егзибиционизам, такви егзибиционисти кои си ги покажуваат гениталиите и на улица не само на плажа.

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  18. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    4.254
    Некои велат дека зборот Топлес потекнувал од хвратскиот јазик и значел: Тоа е танц - To (je) ples.
    Ја па сето време си мислев дека имало врска со плескање.

19. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Не ми е некој фетиш,кој сака нека си се сонча слободно,немам ништо против ,јас лично не би се осмелила,ни сранство каде што не ме познава никој(иако каде и да одиме нема бегање од Македончињата):D може ќе си шетам несончана рамномерно,ама постојат солариуми баш за таа намена,и плус кога ќе размислам добро не ми треба ни тоа,ионака не ми држи бојата мене ич,за неколку месеци ми се губи и се враќа се во нормала,сума сумарум и да се отепам од сончање бела си сум:rofl::rofl:

На 2212 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    Ne....ni vo makedonijava ni pak nadvor od nea.:shake: