Јас не би се сончала топлес. Не ради луѓето или местото или не знам што, туку едноставно јас знам дека не би се чувствувала убаво и слободно така соблечена, а нели поентата е да ни е на сите најубаво и најопуштено на одмор. Така да, секој како што си сака.
Јас еднаш во Бугарија го имам соблечено горниот дел, но некако, незнам... имаше и повозрасни луѓе, со деца.. некако не ми беше баш пријатно. Но на мојот дечко му се допадна тоа
Сакам да можам да се сунчам топлес, ама искрено не би...Најпрво ми е срам, а исто така, како што кажа Маријана погоре, воопшто не би ми било пријатно, пред повозрасни луѓе и мали деца..
Девојки планираме во Охрид на одмор да одиме па бидејќи првпат одам на одмор во Охрид сакав да прашам дали има нудистичка плажа или пак ако нема нормално ли е да се сончам топлес на нормална плажа, имате ли видено некоја топлес виз плажите во Охрид? Сте биле ли вие топлес на плажа? Како реагираат луѓето бидејќи сеуште живееме со заостанат менталитет? Минатата година во Албанија се сончав топлес, не на нудистичка плажа и се беше во ред, никој не ми обрнуваше внимание па сакам да прашам пред да го направам тоа во Охрид пред да бидам нападната, избркана, исмејувана или слично. Фала однапред.
не би се сончала топлес и не дека ми смета коа гледам голи по плажа цицките не ми го задржуваат вниманието ахахахха имам пливано гола неколку пати ноќе во грција и топ ми било ама сунчање топлес но
Јас лично до сега не сум била топлес на плажа ни со друштво ни со моите рано ми е малку. Во Македонија не памтам да сум видела некоја типка без горен дел, во Шпанија и Бугарија да. Искрено кај нас тоа е сеуште лошо сфатилво.Има лица со застарени сфаќања ништо чудно да ти дојде некој да ти труби како е срамота и се тоа.Сепак секој си го експонира своето тело како што тој сака. My body, my rules Во иднина можда би пробала да се СОНЧАМ така, не ради леле видете ме и онака не сум нешто развиена нема шо толку да се види.Многу пати во длабокото сум се одврзала да си пливкам на раат и баш онака лабаво си се чуствувам. А кај нас пример во Охрид, Дорјан не би затоа што не сме такво општество, ама знам дека ќе звоца некој и нема да ме повреди тоа туку ќе ми направи краток спој во главата и после
Јас би имала храброст да се сончам топлес единствено кога нема да има многу гужва на плажата и на одмор некаде каде што не ме познаваат. Во Охрид нема шанси да се сончам топлес, едно затоа што ќе ме мислат за ретардирана и друго што ќе е непријатно. Кога би била на плажа во странство, некаде на остров во Шпанија, каде што никој не ме познава без проблем би се сончала.