Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Топлес

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Superiska, 9 април 2010.

?

Се сончате ли топлес?

1. Да

34 глас(а)
    11,6%
  2. Да, но само во странство

81 глас(а)
    27,7%
  3. Не

177 глас(а)
    60,6%
  1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Топлес ни во никој случај па и во странство да сум некаде. Топлес у када само кога ќе се бањам :lol:

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Не не не.
    Лани летото, кога бевме во бугарија секоја втора топлес. И дечко ми ми вика (дека јас бела сиренце, тој природно темен тен), и ми вика абе соблечи се исунчај си се цел. А јас таква :emo: no no no no
    Нема теорија.

3. Solea

Solea Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Оваа година одиме за Бугарија и дефинитивно за прв пат ке се сунчам топлес.Може да ми го расипе малку кеифот ако има многу Македонци на Сончев Брег,но имам поддршка од сопругот да си го соблечам горниот дел. :)

4. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Лани на одмор бев скоро готова да се разголам, беше полупразна дива плажа со 2-3 девојки топлес, ама ко за беља се испонаредија куп рибаришта и се предомислив. Е оваа година го искусив и тоа :D

Малку непријатно на почеток, со другарките си ги изнабуљавме првин :tmi: малце сеир, па пешкир на глава и ајт на сончање. Беше скоро празна плажа, вон сезона и не поминуваа луѓе. Во друга ситуација мислам дека не би се осудила да се покажувам, али ако начекам пак ваква не пропуштам.

И да се пофалам :!: за 3 дена добив толку добра боја што друг пат ни 10 не ми биле доволни :rofl:
    (ова не ради топлесот, туку чисто онака да си спомнам)

5. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    79
    мене грдо ми е да видам жена топлес ми се гади некако :?:

6. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    А повраќаш? Какви други симптоми те мачат? :D

На mims-89 и Solea им се допаѓа ова.
  7. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    79
    не повраќам don' t worry јак желудник имам само гадно ми е и грдо :)

8. Solea

Solea Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Ме мачи само како ќе ми реагира синчето кое има 7 години и се разбира ,ама се надевам кога ќе ја види околината каква е ќе му стане нормално. :)

9. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    79
    да и порано ке влезе во пубертет |(

10. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Немам проблем и ништо против топлес. Се сончав во Бугарија, а и во Турција не се замарав нешто посебно, вел горен дел одврзан, па кога дуваше ветер тоа си леткаше, јбг , лето е :$
    [​IMG]Јас уште како мала ја гледав мајка ми како се сонча топлес и не ми беше ич чудно, затоа што и низ дома сум ја гледала гола.
    За машко дете незнам како би реагирало, но сметам дека ако дома не си се разголела пред него, од периодот кога разбира и сфаќа, тогаш кога ќе отидете на плажа прво дозволи му да разгледа, да види, да праша и да му биде објаснето дека е нормално, па потоа и мама да ја види.

На Solea му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Solea

Solea Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Јас шетам пред него дома без горен дел например кога влагам или излагам од туширање или кога се пресоблакам но незнам таму како би реагирал. :) Сепак мислам дека ќе види 80% така шетаат и дека татко му не се буни и ќе му стане нормално.

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    И јас мислам дека нај нормално ќе прифати. Важно е родителите да не прават фама околу тоа, другото спонтано си доаѓа

13. Koketna

Koketna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    23
    Никако не би се соблекла топлес ,ни тука а богами ни во странство.Не дека имам комплекс за моето тело,едноставно не ми е пријатно.Не знам како некој може да се сунча топлес,па дури и пред синчето мало,некако ми е неприродно,како сега замисли да сум била ја мало дете и на одмор татко ми да се сетал гол како од мајка роден,некако не ми е на место,можда само ја така сум воспитана или се лажам?
    Во секој случај секој различно гледа на работите така и јас

14. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Јас сум ЗА топлес. Сум се сончала и тука кај нас во Охрид, но на сред езеро на педалинка.
    Не би се сончала кај нас на плажа пошо ќе бидеш тема за муабет на секоја лежалка + тоа може за некој ден и на демотивација да се видиш :D

15. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    79
    ти си во право мисл родители да се шетаат голи пред деца абе ај |( заостаната работа и после зошто детиштана ги гњават девојчињата на школо ете од кого учат

16. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    Тука во МК не,некаде на друго место можеби :lol:

17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.479
    Допаѓања:
    13.553
    Неам ништо против, ама јас не би зошто не се свиѓам без поддршка :)
    Танга сум носела на плажа, гајле немам, и немам против топлес сончање, само јас не сакам да одам како распашана команда :lol:

18. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Топлес би се сончала единствено ако сум на некоја плажа затуцана, од Господ заборавена, на сред езеро/море ако сум, или на пуст остров, и тоа комплетно сама!
    А вака, цела плажа да ме гледа ко од Марс падната (ова за Охрид зборам), и на демотивација да се најдам за некој ден, no way. :shake:
    И во странство да сум и сите да шетаат ко од мајка родени, и на нудистичка плажа каде баби и мајки со деца си ги тресат, нема шанси да се соблечам.

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  19. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.991
    Немам гз да се соблечам топлес не знам зошто срамежлива сум јас едвај пред парнетрот сум гола не па пред цела плажа.
    Како и да е мене ми е да кажам дека менталитетот кај нас е сосема друг . Кај може некој да се соблече во Охрид топлес? Па ај остај што ќе ја гледаат сите и ќе ја оговарат па и ќе ја направат нешто што не треба такви сме на жал ние Македонците а додека пак во друга држава иди и да се соблечеш никој не те гледа голема работа си направила само факт е дека сме 100 години поназад од сите други држави сме и жалосно е што сме такви нација .

На marti.92 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    незнам некако ми е срам ...никогаш не би сончала топлес.