Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Топлес

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Superiska, 9 април 2010.

?

Се сончате ли топлес?

1. Да

34 глас(а)
    11,6%
  2. Да, но само во странство

81 глас(а)
    27,7%
  3. Не

177 глас(а)
    60,6%
  1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Каде топлес, со нашава цивилизација? :?: Кај нас ви нашава ни државичка не би се сончала топлес во никој случај, поради сите зајадливи кометари и буљања од страна.

2. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Сакам да се сончам топлес , многу сакам но овде не можам , и каде и да отидам среќавам луѓе кои ги познавам , или пак ако се осмелам да се соблечам ќе дознаат дека во местото има луќе од мојот град или држава и не се соблекувам 8) инаку многу сакам , доста ми е од тие бели грозни траги од бикините

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.546
    Сакам да,ама на пуста плажа.Пред децата никогаш не би се соблекла топлес.

4. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Би се сончала топлес, ама во некоја друга држава каде никој не ме познава. :)

5. Solea

Solea Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Годинава бев во Сончев Брег,си се сончаат топлес и буквално никој не зјапа во нив туку секој си ја гледа својата работа.Значи можеш да си се осеќаш комотно и удобно,за разлика например да се соблечеш некаде кај нас има да буља цела плажа во тебе како првпат да виделе цицки,и тангата истотака беше многу застапена.

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Никогаш не би се сончала топлес ,првенствено заради здравје. Надвор од здрав разум ми е така нежен дел од телото да го изложувам директно на сонце.

7. milenna.torres

milenna.torres Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    120
    Никогаш леле лани кога видов две македонки во грција....се слуша на плажата македонци..а овие се расоблекле и застанале на влезот ..цц

8. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Не сум се сончала до сега, а зашто да не. Во нашава земја не би пробала, ама некаде надвор да и ако има уште некој на плажа топлес, покомотно ке ми биде така кога нема да бидам единствена.

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Да уште топлес да се слечам да си ја врзам косата, капа наочари и некој да ми речи еј дечко како си? Не фала... Многу ме иритира сончањето топлес на плажи каде што си одат фамилии па и друштва. Си има одредени плажи за тоа. Ако веќе сакаат да привлечат внимание и да покажат што имаат не мора тоа да го прават со сончање топлес. Има други начини ... 8) Да не добие некоја погрешен впечаток не сум љубоморна дека некоја има поголеми и има што да покаже, само според мене многу девојки се сончаат така само за внимание, не дека сакаат да ги сунчаат градите

10. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Незнам дали има посебна тема за нудизам, јас барем не ја најдов но за мене топлесот не е предизвик и тоа е кај мене нормала процедура кога сум на одмор. Мислам ако се сончаш, сончај се како човек а не потоа да идеш шарена како зебра. Ништо не е страшно и кај нас да се сончаш топлес ако немаш комплекс ако си задоволна од своето тело, што има да ти пречи ако зјапаат во тебе. Јас мислам дека тоа б требало да и импонира на секоја девојка а не да и смета. Всушност тоа е оној мал дел воајеризам што го имаме сите ние во себе и колку и да тврдиме дека погледите ни пречат сепак мислам дека не е така.
    И негледам проблем ако не види некој што не познава како се сончаме топлес зарем тој човек предтоа не видел гради? Као што реков предизвик ми е нудизмот колку што знам кај нас такви плажи нема, сум била на нудистички плажи во Франција, Италија итн и навистина чувството е посебно иако на почетокот те фаќа мала возбуда од тоа што си гола и што гледаш како голи мажи се шетаат околу тебе, почнуваат брадавиците да ти се ежат но потоа ти станува сето тоа многу нормално. Јас на тие плажи запознав и цели семејства кои заедно одат на плажа значи (зборувам за возрасни еца да не се разбереме погрешно) и сето тоа е нормална и тие семејства имаат подоцна подобр комуникација и разбирање од условно речено нормалните семејства кои се нешто кријат. И уште нешто што ме ужаснув
    а е кога ќе видам шарени девојки, жени покрај прерамките многу често па дури и на телевизија гледаме водителки исончани а под мишките бели како сонце да е ги видело и тоа ми е мноу двратно.

11. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Нормално, ни јас не сакам да бидам шарена од сончањето, а верувам и дека многу други сакаат да бидат подеднакво и целосно исончани ама не можеш да отидеш тукутака на плажа во Охрид и ајде топлес. Едноставно воопшто не е пријатно а и не ми е местото такво... До сега се немам сончано топлес, би пробала ама надвор од нашава земја ради причина што не би сакала да бидам мета на озборување, чудни погледи или да се видам потоа некаде на нет "топлес и во Охрид" и моја слика :o Надвор некаде е по друго, мешан народ, нема на секој чекор познати луѓе, претежно секој си ја гледа својата работа а не како тука, малце повеке заостанати во размислувањето . Тоа што сум ЗА топлес не значи дека ги оправдувам семејствата што без грам срам седат едни покрај други топлес, како што напиша ти, тоа за мене не е морално и нормално. Треба да се има малку осет, друго е да си со дечко или другарки, ама ова пред татко, мајка, тетка, вујко, брат, комшии и да си ги мавташ ци*ките пред нив и да шириш нозе како ништо да не , треба да си тотално отиден :?:

12. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Јас би се сончала. Не ради прерамките туку поради целата бела зона. Сакам телото да ми биде исончано секаде, а не рацете, нозете и стомакот ќумур, а градите и га*от сирење бели. |(
    И колку грдо изгледа кога после одмор со стандард купачи облечеш танга.
    Вам не ви е здосадено од ова после секој одмор?

Мени је.

На XstrongerX му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Miss.Baller

Miss.Baller Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    56
    неможам да ги поднесам оние кои се соблакаат топлес пред мали деца и не само нив има и други луѓе, постојат нудистички плажи па нека повелат таму :)

На Twinkles и sweet-star им се допаѓа ова.
  14. owi

owi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    123
    ТОПЛЕС

Јас би се сончала, ама не кај нас :!:
    Сеуште нашите закоравени граѓани не го сметаат тоа за нормално.
    А и сигурно би се з’ркнувале, како цицка да не виделе.

Во Црна Гора тоа е сосем нормално. Скоро сите си се сончаа топлес и никој не им обврнуваше внимание.
    Кај нас, две возрасни жени се сончаа па цела плажа зборуваше за тоа. Туристки беа, ич не ги заболе, ама мене срам ми беше од нивното однесување. Млади момци се собираја, ги гледаја како будали и се смееја :fubar:

Така да, следна прилика на море со друштво или дечко, сигурно топлес ќе се сончам :)

15. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Во странство само, бидејќи тука кај нас ќе те испогледаат како да си идиот. :wasntme:
    Во Хрватска, Црна Гора и сите останати е сосем нормално и млади и стари се сунчаат топлес. Инаку и мене многу ме нервира кога ми се познаваат прерамките...

16. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Мислам дека никогаш не би се сончала топлес и не би отишла на нудистичка плажа

17. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
  18. oneday

oneday Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    455
  19. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Еднаш мислам дека имам пишано во темава, но ќе пишам уште еднаш тоа одамна беше, а и мислењето ми се смени. До сега се немам сончано топлес, но сакам тоа во иднина да го направам.
    Не гледам причина зошто би било срамота, нема зошто да се срамам од дел од моето тело.
    Па и тука кај нас, big deal ако се сончам топлес, на некоја плажа каде нема пре премногу луѓе.
    Во странство па, без никаков проблем. А можда некад и на нудистичка ќе отидам.

20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Јас сум се сончала и би продолжила. Воопшто не ми е срам , сакам белите делови од купачите да си ги исончам. Најчесто се сончам топлес кога одам настрана на одмор , бидејки тука не би можела, појдувајки од лугето па се друго .