Таткоми постојано купува вакво многу ми се допаѓа,посебно во зимо стуткана во ќебе со лаптопот надвор си врни снегче а елката си светка ихххх тоа ми е најубаво нешто
Почнав да сонувам топло чоколадо ама пуста мрза кој да оди да купи а и ладно ми е ај може на мама ќе и текне да купи
Имам пробано секакво и секое од нив го обожавам, но најмногу ме нервира кога дома правам и ќе ми загори за ѓезвето.
Јас ставам вода да се грее а ставам чоколадо во шоља и потоа мешам и турам од водатa И го пијам вкусно е
Jas koga ja pravam doma stavam mleko vo gjezveto na ogan, koga mlekoto ke se zagree ja isturam kesata vnatre i mesam postojano dodeka ne se zgusti. Ne stavaj mnogu mleko ako ja sakas po gusta kako taa vo kaficite.
По кафето, ова ми е омилениот пијалак. Знам дека обично се пие во ладни денови, ама јас би го пиела секој ден. Сега почнав редовно да си пијам, секој ден, или во кафич тоа нарачувам, или дома си го правам. Најмногу го сакам она што е ептен густо, како пудинг, ептен благо, со шлаг одозгора и по некоја бисквита. Конечно и дома научив да си го приготвувам доволно густо. Со млеко ми е поубаво отколку со вода. И не ми поминува ден без него.
Ако го правиш со млеко, дел од него ќе го ставиш во лонче на оган да зоврие, а другиот дел во посебен сад во кој ќе ја истуриш смесата за топло чоколадо и мешаш додека не се соединат убаво. Откако млекото во лончето ќе почне да зоврива ја гасиш ринглата и постепено ја додаваш смесата во него и мешаш кратко за да добие на густина . И тоа е тоа.