Odamna ne bev piela denes mi mi tekna ,od elite e no pri kraj novo ke kupammn vkusno za sekoj sluchaj Poubavo bilo od mojto famozno kapuchino
Во зима број 1 пијалок. Го подготвувам дома ама и често си пиjам и во кафе барови. Омилено ми е carina црно чоколадо од цермат обавезно горе со шлаг и со некои чоколадни мрвици или некое кукис колаче
Незнам да правам. Не сум пробала до сега, кога ќе се наканам ќе ве прочитам како сте правеле наназад.
Како правите топло чоколадо дома? Обавезно ми загорува, не можам никако да го погодам. Секунда да не мешам одма се гори а и ако нон стоп мешам со лажичка пак се појавуваат парчиња на загорено во чоколадото. Дајте ми некој совети
Купив едно од Стокомак, не знам како да го подготвам не пишува? Знаете ли прашокот од топло чокало како да се подготви колку да ставам вода, млеко, густин, павлака нешто треба ли?
Откако ќе се загрее водата или млекото го ставам прашокот и постојано мешам додека да згусне. За жал ги немам видено од лани/прекулани.
Ставам сад со вода, па внатре во него ѓезве. Баш доаѓа без парчиња, не е загорено, а вака претходно само фрлање и загорено ѓезве.